Κυ. Μάι 12th, 2024

Αυτό είναι το σχέδιο του Σταματόπουλου για το παραλιακό μέτωπο του Κιάτου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αυτό είναι το σχέδιο του Σταματόπουλου για το παραλιακό μέτωπο του Κιάτου • Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση • Υπό διαβούλευση η τελική μορφή της ριζικής ανάπλασης.

Το Σχέδιό του για την ριζική ανάπλαση και την αισθητική αναγέννηση του Παραλιακού Μετώπου της πόλης του Κιάτου αλλά και όλου του δήμου Σικυωνίων παρουσίασε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Στις φωτορεαλιστικές απεικονίσεις των σημείων παρέμβασης, που συνοδεύουν την ανάρτηση και αφορούν στο Κιάτο, στο μεγαλύτερο μέρος της παραλίας δηλαδή, βλέπουμε τις προτάσεις για πλήρη ανάπλαση της μικρής πλατείας απέναντι από το δημαρχείο όπου με πολλά δέντρα, πράσινο και στοιχεία νερού δημιουργείται ένας φιλικός και ξεκούραστος χώρος αναψυχής.

Εντός του σύγχρονου πάρκου που θα δημιουργηθεί εκεί, προβλέπεται η τοποθέτηση γλυπτών που αντλούν τη θεματολογία τους από την ιστορία και την παράδοση της Σικυώνας, αλλά και μια ολόκληρη τρισδιάστατη μακέτα του αρχαίου θεάτρου Σικυώνας.

Πρόκειται σίγουρα για μια εξαιρετική προβολή του πολιτιστικού και αρχαιολογικού αποθέματος της περιοχής. Επίσης, διακρίνουμε την πλήρη ανάπλαση της οδού Καλογεροπούλου, η οποία διαμορφώνεται σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, διαστρωμένη με κυβόλιθους, όπου αυτοκίνητα κινούνται με μικρή ταχύτητα, σε φιλικό και ασφαλές προς τους πεζούς και τα ποδήλατα οδικό άξονα.

Τα πεζοδρόμια έμπροσθεν του δημαρχείου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Συγκροτήματος Πολιτισμού «Γιάννης Σπανός» (ΑΣΟ) υπόκεινται σε πλήρη ανάπλαση με προσβάσεις φιλικές στα ΑμεΑ. Γενικά, όπως αναφέρει ο δήμαρχος, το σχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση και οι κάτοικοι του Κιάτου και της ευρύτερης περιοχής θα συνεισφέρουν με τις ιδέες και τις απόψεις τους ώστε η τελική λύση που θα εφαρμοστεί να είναι αυτή που θα επιλέξει η τοπική κοινωνία και αυτή που θα την εξυπηρετεί καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το εν λόγω έργο θα αλλάξει μια για πάντα την εικόνα του Κιάτου και θα αναβαθμίσει αισθητά όλο το παραλιακό μέτωπο!