Πε. Μάι 9th, 2024

Α.Γ Καλλής: Η Νεμέα και το Πρώτο Φεστιβάλ Μύθων – Παραμυθιων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Α.Γ Καλλής: Η Νεμέα και το Πρώτο Φεστιβάλ Μύθων ΚΑΙ Παραμυθιων.

Η Νεμεατισσα Μαρία Παπανικολάου συγγραφέας,αφηγήτρια με σπουδές στην κοινωνική ιστορία και την δημοσιογραφία , δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις γιατί ανηκει στην κατηγορία εκείνων των Νεμεατων πολιτών πού θα κάνουν αυτό πού πρέπει ,όταν πρέπει για τήν Νεμέα έχοντας πάντα στην σκέψη τους τό συλλογικό καλό για τήν πόλη τού οίνου, τού μύθου καί τής ιστορίας.

Το τελευταίο της εγχείρημα,είναι το πρώτο φεστιβάλ Μύθων και παραμυθιών Νεμέας.

Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία πού θά μπορούσε να ενταχθεί κάλλιστα στο μέλλον στην πολιτιστική Νεμεαδα (κι αυτό είναι πρόταση μου προς τούς άξιους διοργανωτες)παράλληλα με τούς Νεμεους αγώνες πού έγραψαν και γράφουν ιστορία .

Μια πρωτοβουλία πού στηρίχθηκε πρωτίστως από τούς συναδέλφους τής Μαρίας ,επαγγελματίες αφηγητές πού ενστερνίστηκαν το όραμα της και την βοήθησαν να το υλοποιήσει στον μυθικό τόπο τής Νεμέας .

Βεβαίως στο σημείο αυτό είναι ανάγκη μέγιστη να εκθειασουμε τον σπουδαίο ρόλο πού διαδραματίζει τα τελευταία χρόνια η Προϊσταμένη τής Εφορείας Αρχαιοτήτων Κα Παναγιώτα Κασσιμη πού παραχωρεί τον Αρχαιολογικό χώρο τής Αρχ.Νεμεας για σημαντικές εκδηλώσεις πού αναδεικνύουν τήν πολιτιστική κληρονομιά τής πατρίδας μας.Αυτο έκανε κι αυτή την φορά στηρίζοντας την σημαντική πρωτοβουλία τής Μ.Παπανικολαου πού θέλησε να γεφυρώσει το χθες με το σήμερα .

Την Κα Π. Κασσιμη ,είχα την τύχη να εχω ως συμβουλο μου για θέματα Αρχαιολογίας στο βιβλίο μου <<Εν Νεμέα >>,όπου εγινε η αιτία να ανακαλύψω μια σπουδαία προσωπικότητα πού μέσα απ’ την σεμνότητα ,την ευγένεια, τήν γνώση και το όραμα της για μια άλλη Ελλάδα ,γράφει πραγματικά ιστορία φέρνοντας σε επαφή τον κάθε πολίτη (επιστήμονα ή μη)με τούς ιερούς μας τόπους πού αποτελούν τήν ταυτότητα μας και τήν κυτταρική μας μνήμη .

Εύχομαι η κεντρική εξουσία,η τοπικη αυτοδιοίκηση και οι λοιποί φορείς να στηρίζουν αυτές τις πρωτοβουλίες πού εγγυώνται για την πραγματική ανάπτυξη τής χώρας μας δίνοντας ελπίδα και διέξοδο στα αδιέξοδα των νέων ανθρώπων .