Πε. Μαρ 28th, 2024

Α.Γ Καλλης: Παράδοση τροχήλατου αμαξιδίου στο Κέντρο Υγείας Νεμέας από την Οικ. Π. Μητρακου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την 1-8-2022 ,παραδόθηκε ως χορηγία της Κυρίας Θάλειας Π.Μητρακου ,στην μνήμη των γονιών της ,στο Κέντρο Υγείας Νεμέας,ένα τροχήλατο αμαξίδιο για τις ανάγκες των ασθενών τού συγκεκριμένου νοσοκομείου .

Το αμαξίδιο παρέδωσαν στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Νεμέας Κον Στάθη Σκληρό,μετά από συνεννόηση μαζί του,ο αδερφός αυτής Βασίλης Μητρακος ,και ο εξάδελφος της Α.Γ Καλλης (επ.προεδρος Εμπορικού Συλ.Νεμεας).

Η Οικ.Μητρακου εδώ και χρόνια στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της ,τιςΔημοσιες Υπηρεσίες του Δήμου Νεμέας.

Βασίλης Μητρακος

Συγκεκριμένα ,ο Βασίλης Μητρακος κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας (Γενικός Διευθυντής Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος),στήριξε με χορηγίες την Σχολική κοινότητα,το Κέντρο Υγείας,το Α.Τ Νεμέας,τον Εμπορικό Σύλλογο Νεμέας κ.α με εξοπλισμό που αφορούσε ,κομπιούτερ,έπιπλα,κλιματιστικά,Βιβλία από τις εκδόσεις της Εθνικής κ.λ.π

Επίσης να προστεθούν και οι δύο σημαντικές ημερίδες ιατρικού περιεχομενου με πρωτοβουλία του ,σχετικά με τον καρκίνο του μαστού ,και την στοματική υγιεινή με εισηγητές καταξιωμένους και επώνυμους επιστήμονες .

Η Θάλεια Μητρακου συνταξιούχος καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας ακολούθησε επίσης τον ίδιο δρόμο με διακριτικότητα και μεθοδικότητα.

Και τα δύο αδέρφια με καταγωγή από το Λεόντιο Νεμέας ,όπως και οι σεβαστοί γονείς αυτών,Πέτρος και. Κατίνα Μητρακου(ιδιοκτήτες του ιστορικού ξενοδοχείου Άστρα) ,υλοποιούν εδώ και χρόνια την υπόσχεση που έδωσαν κάποτε στους γονείς τους ,πως θα βοηθούν τον τόπο τους από όποια θέση κι αν εβρισκονταν στο μέλλον .

Σημείωση : Για την ιστορία ,το ιστορικό ξενοδοχείο Άστρα,βρισκόταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια,έναντι του σταθμού Λαρίσης.Στις δόξες του ήταν σημείο συνάντησης πολιτικών,διανοουμένων,ηθοποιών,ζωγράφων κ.α σπουδαίων της Αθηναϊκής κοινωνίας..

Ο μεγάλος Ζωγράφος μας Αλέκος Φασιανός που μεγάλωσε στην περιοχή,το αποτύπωσε με τα δικά του χαρακτηριστικά χρώματα και την προσωπική του τεχνοτροπία στην στάση του Μετρό στην πλατεία Καραϊσκάκη .

Σημείωση 2..Θα ήθελα να τονίσω πως η όλη αναφορά και έρευνα, είναι καθαρά δική μου πρωτοβουλία γιατί θα πρέπει επιτέλους να γνωρίσουν οι συντοπίτες μας, όλους εκείνους εκ των Νεμεατων που ζουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον τόπο μας .Και είναι πραγματικα πολλοί .

Θα έπρεπε λοιπόν στο μέλλον ο Δήμος αφού τους καταγράψει να τους τιμήσει και να τους γνωρίσει στο Νεμεατικο κοινό.

Επιπλέον όλοι αυτοί οι δικοί μας άνθρωποι είναι έτοιμοι να στηρίξουν τον πολιτισμό και την ανάπτυξη αυτού του τόπου .Συμβαίνει να το γνωρίζω από συζητήσεις που έχω κάνει με πολλούς εξ αυτών .

Το σχέδιο και το όραμα τής εκάστοτε Δημοτικής αρχης ζητούν ,και τα άλλα όπως πολλές φορές τονίζουν θα είναι δική τους υπόθεση .

Ιδού λοιπόν πεδίο λαμπρό για την εκάστοτε Δημοτική Αρχή .

Σημείωση 3..Τέλος θα πρέπει να τονιστεί το άριστο κλίμα υποδοχής από τον Διευθυντή Κον Στάθη Σκληρό και το προσωπικό του Νοσοκομείου που δίνει την δική του μάχη παρά τις μεγάλες ελλείψεις .