Πε. Μαρ 28th, 2024

Βασίλης Νανόπουλος: Ξεκινά η υλοποίηση των έργων αγροτικής οδοποιίας, ύψους 3 εκ ευρώ!

Κοινοποίηση ειδήσεων
  • Παρεμβάσεις σε  «Σπαθοβούνι – Μαψό», «Άγιο Ιωάννη Χιλιομόδι» και Αμόνι – Καλογερολίμανο – Ε.Ο Επιδαύρου»   

Στην υλοποίηση των 3 έργων αγροτικής οδοποιίας «Σπαθοβούνι – Μαψός», «Άγιος Ιωάννης Χιλιομόδι» και Αμόνι – Καλογερολίμανο – Ε.Ο Επιδαύρου», προχωρά ο δήμος Κορινθίων. Η σύμβαση έργου με τους αναδόχους υπεγράφη από τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο την Δευτέρα, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργου Πούρου.

«Είμαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη και την υπογραφή των 3 σημαντικών έργων για τις 6 κοινότητες του δήμου μας. Είναι έργα που τα ζητούσαν για χρόνια οι κάτοικοι, έργα βασικής υποδομής που ως δημοτική αρχή μελετήσαμε από την αρχή, εντάξαμε σε χρηματοδοτικά εργαλεία και ξεκινούμε να υλοποιούμε άμεσα, παρά τα εμπόδια που θέλησε η αντιπολίτευση να θέσει καταθέτοντας ενστάσεις. Οι ενστάσεις απορρίφθηκαν πιστοποιώντας το αδιάβλητο των διαδικασιών που ακολουθούμε και πλέον προχωρούμε στην εκτέλεσή τους» δήλωσε ο δήμαρχος. 

Ο προϋπολογισμός των 3 έργων αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπει βελτίωση και αποκατάσταση σημαντικών για τις παραγωγικές τάξεις αγροτικών οδικών αρτηριών. Συγκεκριμένα: 

Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Αγίου Ιωάννη με την κοινότητα Χιλιομοδίου

Προϋπολογισμός : 1.000.000,00 ευρώ

Η Προτεινόμενη πράξη θα υλοποιηθεί με ένα υποέργο υποδομής, αντικείμενο του οποίου είναι η ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 4,09 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων. Ο δρόμος αυτός θα επιτρέπει επίσης την υλοποίηση  σχεδίων πολιτικής προστασίας σε περίπτωση πυρκαγιών στο Αμόνι.

Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Αμόνι – Καλογερολίμανο με την Επ.Ο. Κορίνθου – Επιδαύρου

Προϋπολογισμός : 1.000.000,00 ευρώ

Η Προτεινόμενη πράξη θα υλοποιηθεί με ένα υποέργο υποδομής, αντικείμενο του οποίου είναι η ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 2,09 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Σοφικού του Δήμου Κορινθίων.

Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Σπαθοβουνίου με τον οικισμό Μαψό

Προϋπολογισμός : 1.000.000,00 ευρώ

Η Προτεινόμενη πράξη θα υλοποιηθεί με ένα υποέργο υποδομής, αντικείμενο του οποίου είναι η ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 3,06 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Κουταλά του Δήμου Κορινθίων,

που εξυπηρετεί την πρόσβαση στις αγροτικές περιοχές των οικισμών Σπαθοβουνίου και Μαψού.

 Τα έργα μελετήθηκαν εξ αρχής από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Πρόκειται ουσιαστικά για ΝΕΕΣ μελέτες. Εκείνες που προϋπήρχαν συμπληρώθηκαν με νέα τεχνικά στοιχεία και τις απαιτούμενες εκ του νόμου αδειοδοτήσεις (Δασαρχείο, Περιφέρεια Πελοποννήσου/Περιβαλλοντική αδειοδότηση, ΟΠΕΚΕΠΕ για την αγροτική χρήση τους, κτλ.) , ελλείψεις που καθιστούσαν εξ αρχής και τα δυο έργα μη επιλέξιμα.

Οι εν λόγω αγροτικοί δρόμοι, τόσο πολύ αναγκαίοι για την εξυπηρέτηση των αγροτών και γενικότερα των κατοίκων των εν λόγω περιοχών, σήμερα δεν είναι εύκολα προσπελάσιμοι. Μετά την νέα κατασκευή τους, με άσφαλτο και τα απαραίτητα τεχνικά έργα, θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα στο μέγιστο βαθμό δημιουργώντας έτσι μια προστιθέμενη αξία στην ζωή και στο έργο όλων των αγροτών των τοπικών κοινωνιών.