Κυ. Ιούν 30th, 2024

Βασίλης Νανόπουλος: Οι Συρακούσες πρώτα να αδελφοποιηθούν με την Κόρινθο, η Γαλατίνα μπορεί να περιμένει

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με αφορμή την επίσκεψη του δημάρχου Κορινθίων στην Galatinaστην κάτωΙταλία για έναρξη διαδικασίας αδελφοποίησης όπως εκείνοι ζήτησαν επισημαίνουμε.

  1. Ενδιαφέρον και θετικό είναι να γίνει αδελφοποίηση με το δήμο της Γαλατίνας  στην Ιταλία αλλά προτεραιότητα θεωρούμε ότι έχει να συνεχιστεί η προσπάθεια που έγινε από την προηγούμενη δημοτική αρχή για αδελφοποίηση της Κορίνθου με τις Συρακούσες την πιο σημαντική από τις αποικίες της Κορίνθου. Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται  είναι από την επίσκεψη και την υπογραφήσχετικούμνημονίουαδελφοποίησης από τον δήμαρχο FrancescoItaliaκαι τον  Βασίλη Νανόπουλο  που πρέπει να επικυρωθεί από τα δημοτικάσυμβούλια .Ακολούθησε όπως είναι γνωστό το μαθητικό φεστιβάλ αρχαίου ελληνικού δράματος στην Κόρινθο το 2023 και 2024 με διεθνή συμμετοχή .
  2. ΗΚόρινθοςμπορεί πολλά να επωφεληθεί από μια σημαντικά μεγάλη πόλη σε δήμο 116.000 κατοίκων που εκτιμά την Κόρινθο και την Ελλάδα, διατηρεί στενούς ιστορικούς δεσμούς με τη μητρόπολη και  γι αυτό και οι περισσότερες οδοί στο κέντρο των Συρακουσών  έχουν ελληνικά ονόματα , το μεγάλο θέατρο ονομάζεται ελληνικό θέατρο( TeatroGreco) και με τις καθημερινές πτήσεις χειμώνα καλοκαίρι που υπάρχουν και συνδέουν την Αθήνα με τις Συρακούσες μπορεί η Κόρινθος να ωφεληθεί πολιτιστικά , τουριστικά και οικονομικά από την αδελφοποίηση .
  3. Ο δήμος της Γαλατίνας που είναι ένας  πολύ μικρός δήμος 25.000 κατοίκων με πρόσβαση από την Ελλάδα όχι εξίσου εύκολη με τις Συρακούσες  μπορεί να περιμένει. Η αδελφοποίηση με το δήμο  Fieriστην Αλβανία στον οποίο ανήκει η Απολλωνία θεωρούμε ότι πρέπει να  είναι η επόμενη προτεραιότητα .