Πα. Μάι 3rd, 2024

Βελτιωμένη η κατάσταση στην Αιγιάλεια – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μετά από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και καταλυτική επέμβαση με το πρώτο φως της ημέρας από τα εναέρια μέσα, η μεγάλη πυρκαγιά της Αιγιάλειας στα όρια με τον Δήμο Καλαβρύτων είναι βελτιωμένη και πλέον μπορούμε να μιλάμε για ελεγχόμενη κατάσταση ενώ ο Βουραϊκός δεν κινδυνεύει πλέον. Η φωτιά, αργά το βράδυ έφθασε σε λόφο απέναντι από τον οικισμό Τράπεζα, με κατεύθυνση προς αυτόν.
Για τον λόγο αυτόν, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Τράπεζα Αχαΐας με μήνυμα μέσω 112 που εστάλη στους κατοίκους ζητώντας τους να κατευθυνθούν προς την Ακράτα. Εκκενώθηκε επίσης ο οικισμός Κάστρο Αιγιαλείας. Αυτήν την ώρα (πρωινές) οι δυνάμεις εστιάζουν στις τελευταίες εστίες αλλά και στις αναζωπυρώσεις νότια από τον ορεινό όγκο του Διακοπτού από Μαρούσι προς Καθολικό. Στην περιοχή επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα. 

Για την κατάσβεση επιχειρούν 99 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες  πεζοπόρο, 35 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ σημαντική η συμβολή των εθελοντικών ομάδων και της πολιτικής προστασίας των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων 
Επιπλέον, σε ετοιμότητα βρίσκονται και δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και ιδιωτικά σκάφη στην περιοχή Δερβενάκια του δήμου Αιγιαλείας ώστε να συνδράμουν εφόσον απαιτηθεί.
O αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ανέφερε το απόγευμα της Κυριακής πως «υπάρχει σε εξέλιξη ένα μεγάλο μέτωπο, για αυτό και εκκενώσαμε την κοινότητα, Τράπεζα, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί κοντά στην παλαιά εθνική οδό, Πατρών – Κορίνθου, ώστε να μπορέσουν να ελέγξουν την φωτιά και να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές». Όπως ανέφερε ο Υποστράτηγος και είναι Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και  Νήσων της Πυροσβεστικής κ. Ρουμελιώτης, είχαν παραταχθεί μεγάλες δυνάμεις πυροσβεστών έξω από το χωριό και κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες , που ξεπηδούσαν από παντού.