Τρ. Ιούν 18th, 2024

Βιολογικός καθαρισμός στην Ελαφόνησο – Δημήτρης Πτωχός:«Υπεγράφη η σύμβαση για ένα έργο-ορόσημο του νησιού και της Περιφέρειάς μας»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου κατασκευής Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Ελαφονήσου.

Υπεγράφη την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 στην Ελαφόνησο, από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό και τον Δήμαρχο Ελαφονήσου Άγγελο Τσιριγωτάκη, η προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή ΕΕΛ Δήμου Ελαφονήσου» συνολικού προϋπολογισμού 4.092.417,89 €.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία, την δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος αφού θα εξυπηρετεί τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Η κατασκευή της ΕΕΛ Ελαφονήσου αποτελεί ένα ορόσημο για την περιοχή και για την Περιφέρειά μας.

Αυτό το έργο θα βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες ζωής των κατοίκων και θα συμβάλει στην προστασία του μοναδικού περιβάλλοντος της Ελαφονήσου».

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λακωνίας, Θεόδωρου Βερούτη και του Αντιπεριφερειάρχη Χωρικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, Σπύρου Τζινιέρη, ο Δήμαρχος Ελαφονήσου, Άγγελος Τσιριγωτάκης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Είμαστε περήφανοι που προχωράμε στην υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για το νησί μας.

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή. Η νέα εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων θα εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας, κατοίκους και επισκέπτες».

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με το ποσό των 3.993.800,00€ και από το Δήμο Ελαφονήσου από πρόγραμμα Ιδίων Πόρων με το ποσό των 98.617,89€. Η κατασκευή του έργου θα υλοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε Λακωνίας.

Θα εξυπηρετεί μέχρι 6.500 ισοδύναμους κατοίκους σε βάθος τεσσαρακονταετίας, περιλαμβάνοντας την κατασκευή δρόμου σύνδεσης του βιολογικού με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο και θα αναβαθμίσει τις υποδομές επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Ελαφονήσου.