Τε. Μάι 1st, 2024

Βουλευτικές έδρες: Ποιοι προηγούνται στην Κορινθία – Χαμηλά τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ – Άνοδος του ΠΑΣΟΚ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σαρωτική είναι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας με τα ποσοστά να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Γράφει η Αναστασία Στεφανή

Καθαρή νίκη της ΝΔ δείχνει η τελική εκτίμηση του Υπουργείου Εσωτερικών για το αποτέλεσμα των εκλογών. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20%, ΠΑΣΟΚ 11,7%, ΚΚΕ 7,2, ΛΥΣΗ 4,5%. Εκτός μένει ο Βαρουφάκης με 2,9% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 2,8. Εκτός και το κόμμα «ΝΙΚΗ» με 2,5%.

Στην Κορινθία, οι Νίκος Ταγαράς και Χρίστος Δήμας, Υφυπουργοί της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, κέρδισαν για μια ακόμη φορά την εμπιστοσύνη και την ψήφο των πολιτών, κερδίζοντας έτσι τις δύο από τις 4 βουλευτικές έδρες, που εκλέγει η Κορινθία.

Ακολουθεί, η Μαριλένα Σούκουλη – Βιλιάλη, η οποία διετέλεσε ειδική σύμβουλος στο γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χαμηλά τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και στην Κορινθία

”Κατέρρευσε” πανελλαδικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τα ποσοστά να παίρνουν την… κατιούσα και στην Κορινθία. Παρά τις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών, που έδειχναν υψηλά ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία, καθώς και ξεκάθαρη νίκη προσώπων που στελέχωναν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στην Κορινθία, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Όπως στις εκλογές του 2019, έτσι και τώρα, την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Γιώργος Ψυχογιός, ο οποίος πιθανότατα, θα βρεθεί ξανά στα βουλευτικά έδρανα.

Άνοδος του ΠΑΣΟΚΔιεκδικεί έδρα στην Κορινθία

Σημαντική άνοδος στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, παρατηρήθηκε ανά την επικράτεια. Το ίδιο και στην Κορινθία, με τους έξι υποψηφίους Κατερίνα Φαρμάκη, Χρήστο Γκιλίτση, Νίκος Δήμα, Κατερίνα Ταγαρά , Βαγγέλη Ανδριανάκο και Δημήτρης Αγγελόπουλο, να δίνουν σκληρή μάχη και την παράταξη διεκδικεί έδρα στην Κορινθία

Τα νέα πρόσωπα που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο της Κορινθίας, Νίκος Δήμας, Κατερίνα Ταγαρά, Βαγγέλης Ανδριανάκος και Δημήτρης Αγγελόπουλος, έδωσαν το μήνυμα της αλλαγής και μιας νέας σελίδας στην πολιτική σκηνή του τόπου.