Πα. Μαρ 29th, 2024

Γαρυφαλλιά Ψαράκου: Αναβλήθηκε η δίκη για τη γυναικοκτονία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στα δικαστήρια κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας νωρίς το πρωί της Τρίτης. Ο 30χρονος που θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Και αυτό διότι σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Νάξου και την εισαγγελική πρόταση, ο δράστης της δολοφονίας είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του.

Η υπόθεση δεν εξετάστηκε επί της ουσίας, μιας και η πλευρά του θύματος ζήτησε και πήρε αναβολή επειδή δεν υπήρχε η δυνατότητα να δώσει το παρών, ο βασικός συνήγορος, Αλέξης Κούγιας. Το δικαστήριο έδωσε αναβολή με νεότερη ημερομηνία την 17η Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι οι συγγενείς και φίλοι της Γαρυφαλλιάς έχουν ταξιδέψει στην Σύρο για να συμπαρασταθούν στους χαροκαμένους γονείς της κοπέλας, οι οποίοι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Μάλιστα, από νωρίς το πρωί της Τρίτης υπήρξε κινητοποίηση στην Πλατεία Μιαούλη έξω από τα δικαστήρια με πανό που έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία τόσο απο τους συγγενείς όσο απο την Φεμινιστική οργάνωση Σύρου. Επίσης τον αγώνα των γονέων για δικαίωση στηρίζουν και κάτοικοι του νησιού που επίσης τους συμπαραστέκονται σε αυτή την προσπάθεια.

Ενόψει της έναρξής της, η μητέρα της, Αλεξάνδρα Μάκου, έκανε μια σπαρακτική ανάρτηση στα social media. Ανέβασε μια φωτογραφία τους, από πεζοπορία στη φύση, γράφοντας: «Πάντα περπατούσαμε δίπλα δίπλα… Τώρα καλούμαι να περπατήσω χωρίς εσένα! Εσύ διασχίζεις το άπειρο σαν φως… και φωτίζεις το δικό μου μονοπάτι! Σήμερα ξεκινάω για σένα το δρόμο της δικαίωσής σου! Ελπίζω να ελευθερωθείς… Ελπίζω να με βοηθήσεις να σταθώ στο ύψος σου…».

Πηγή: newsit.gr