Σα. Απρ 20th, 2024

Γεννητούρια εν μέσω χιονιά: Τα νερά έσπασαν και έπρεπε να πάνε από Κόρινθο… Αθήνα – Πώς τα κατάφεραν

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η ιστορία μιας γυναίκας που ταξίδεψε από την Κόρινθο μέχρι την Αθήνα για να γεννήσει, ενώ η κακοκαιρία «Ελπίς» είχε πλήξει τη χώρα μας. Το στοιχείο που βοήθησε εκείνη και τον άνδρα της να μην πανικοβληθούν.

Οι πόνοι της γέννας έχουν αρχίσει, οι σειρήνες του ασθενοφόρου ηχούν δυνατά, καθώς το όχημα με ιλιγγιώδη ταχύτητα έχει ξεκινήσει τη διαδρομή Κόρινθος-Αθήνα και όλα αυτά εν μέσω του χιονιά. Και όμως, όντας κατάλληλα προετοιμασμένο για την ώρα του τοκετού, ένα ζευγάρι κατάφερε να ανταπεξέλθει στη δύσκολη αυτή στιγμή και να φέρει στον κόσμο το πρώτο του παιδί.

Η κακοκαιρία «Ελπίς» έφερε στο «φως» πολλές απίστευτες ιστορίες. Μια από αυτές είναι ενός ζευγαριού από την Κόρινθο, που υπό αντίξοες συνθήκες απέκτησε τον «χιονανθρωπάκο» του την περασμένη Τετάρτη (26/1).Η ημέρα είχε ξεκινήσει κανονικά: Το ζεύγος παρακολουθούσε στην τηλεόραση τον χαμό που επικρατούσε στους δρόμους της Αθήνας, καθώς η Αττική Οδός παρέμενε κλειστή και η Λεωφόρος Συγγρού είχε κλείσει λόγω της μεγάλης έκρηξης που είχε σημειωθεί.

Η μητέρα του παιδιού, η Α., ήταν στις 37 εβδομάδες και θεωρούσε ότι είχε ακόμα δύο με τρεις εβδομάδες πριν γεννήσει τον γιο της. Όμως, στις 11:30 άρχισε να έχει συσπάσεις και μισή ώρα αργότερα έσπασαν τα νερά.

Κόρινθος-Αθήνα σε 40 λεπτά

Όπως αναφέρει η νέα μαμά στο Sputnik, ήταν κάτι σοκαριστικό και άκρως περίεργο. Στην Κόρινθο είχε να χιονίσει από το 2017 και είχαν καιρό να δουν τέτοιο όγκο χιονιού. Επιπλέον, θεωρούσε ότι είχε λίγο χρόνο ακόμα πριν έρθει το παιδί της στον κόσμο.

Το ζευγάρι έπρεπε να βρεθεί από την Κόρινθο στο «Ιασώ», όπου εργάζεται ο γυναικολόγος που ήταν μαζί τους σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης. Αμέσως, πήραν τηλέφωνο το 100 και η Αστυνομία της Κορίνθου ανέλαβε να τους ανοίξει τον δρόμο.

«Η Αστυνομία ανταποκρίθηκε άμεσα. Από τη Νέα Πέραμο μάς συνόδεψε περιπολικό» αναφέρει η Α., η οποία έφυγε από το σπίτι της έχοντας τετράλεπτες συστάσεις. Στη συνέχεια, ασθενοφόρο και περιπολικό βρέθηκαν στην Αττική Οδό, η οποία την Τετάρτη παρέμενε ακόμη κλειστή.

Για καλή τους τύχη, το πρόβλημα με τα «φρακαρισμένα» αυτοκίνητα ήταν στο άλλο ρεύμα. Διέσχισαν, λοιπόν, τον άδειο δρόμο και βγήκαν από την έξοδο 11, όπου τους περίμενε άλλο περιπολικό για να τους συνοδέψει μέχρι το μαιευτήριο που βρίσκεται στο Μαρούσι. Η όλη διαδρομή από την Κόρινθο στην Αθήνα έγινε σε 40 λεπτά.

www.sputniknews.gr