Κυ. Απρ 28th, 2024

Γεώργιος Παπαβενετίου: Το τέλος της χαλαρής ψήφου;

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εξ’ αφορμής των δικαστικών περιπετειών των δυο ευρωβουλευτών (E.Καϊλή και A.Γεωργούλη), ήρθε η ώρα να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τα κριτήρια που ψηφίζουμε υποψηφίους στις εκλογές είτε αυτές είναι εθνικές, είτε αυτοδιοικητικές είτε ευρωεκλογές.  Προφανώς και σε σκάνδαλα κατά καιρούς έχουν εμπλακεί και κομματικά πρόσωπα από λιγότερο προβεβλημένους χώρους, όμως τελευταία διαπιστώνεται η ευκολία με την οποία ο Έλληνας ψηφοφόρος «σταυρώνει»  προβεβλημένα πρόσωπα χωρίς να έχει εξετάσει το βιογραφικό τους, τις γνώσεις  τους, τη σοβαρότητα τους .  

Είναι σαφές πως τεράστια ευθύνη έχουν κυρίως οι επικεφαλής των κομμάτων, των συνδυασμών κ.λ.π. για την επιλογή των υποψηφίων καθώς γνωρίζουν πως δημοφιλή πρόσωπα θα προσελκύσουν ψηφοφόρους. Όμως, μήπως και εμείς οι ψηφοφόροι πρέπει να αλλάξουμε τα κριτήρια επιλογής μας; Μήπως δηλαδή η χαλαρή ψήφος με κριτήρια την αναγνωρισημότητα, την εξωτερική εμφάνιση και την προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα ; 

Εφόσον θέλουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, εφόσον δεν επιθυμούμε να έχουμε μια από τα ίδια, θα πρέπει και να διαβάσουμε βιογραφικά  και να εξετάσουμε το κοινωνικό στίγμα κάθε υποψηφίου. Η τεχνολογία πλέον  προσφέρει εύκολη και γρήγορη ενημέρωση.Σίγουρα δεν αρκούν μόνο οι τίτλοι σπουδών αλλά και το κοινωνικό αποτύπωμα του εκάστοτε υποψηφίου για να  καταλήξει ο ψηφοφόρος, όχι σε μία σωστή επιλογή αλλά σε μια επιλογή χαμηλού ρίσκου. Γιατί όλοι γνωρίζουμε, πως οι υποψήφιοι θα κριθούν ΜΟΝΟ όταν αναλάβουν θέσεις ευθύνης. 

Στις προσεχείς εκλογές (βουλευτικές και αυτοδιοικητικές) 450.000 νέοι ψηφοφόροι ενσωματώνονται στο εκλογικό σώμα. Η ώρα της αυτοκριτικής του έλληνα ψηφοφόρου έχει φτάσει και πλέον τα άλλοθι έχουν τελειώσει.. Όσοι ποντάρουν σε ψήφους αλα καρτ, πρέπει να διαψευστούν!

Γεώργιος Παπαβενετίου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»