Κυ. Μάι 5th, 2024

Γιάννης Παπακυριάκος για τη Δημοτική αγορά Κορίνθου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πριν 10 χρόνια το 2014 είχα δημοσιεύσει την πρόταση μου για την Δημοτική Αγορά δωρεάν. Σήμερα με την σημερινή τεχνολογία δημοσιεύω ακριβώς την ιδια πρόταση με αισθητικές βελτιώσεις και φωτισμούς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί για το αυτονόητο θα πρέπει να περάσουν 10 χρόνια , 3 δήμαρχοι δεκάδες μάλλον αντιδήμαρχοι , αποφάσεις για κατεδάφιση ,για τριώροφα γυάλινα κτίρια ,για προσθήκη ορόφου, για στατική ανεπάρκεια και μια αποτύπωση που ονομάζουμε μελέτη .


“Τα κτίρια της δημοτικής αγοράς είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα του δήμου στο κέντρο της πόλης . Πρόκειται για ένα αρχικό που έχει και την μεγαλύτερη αρχιτεκτονική αξία και το μετέπειτα ως προσθήκη με αδιάφορη μορφή (οι δυο ακρες με τόξα ).


Η πρόταση διατηρεί τα ιδιαίτερα στοιχεία της πρώτης δημοτικής αγοράς και διαμορφώνει τις ατυχείς προσθήκες με τις αρχικές γραμμές .
Η ανακαίνιση των χώρων θα αναδείξει ένα υπέροχο κτίριο που λείπει από το κέντρο της πόλης .


Προτείνεται η στέγαση του αίθριου με ανοιγοκλειόμενο διαφώτιστο για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών .
Η πρόταση δεν δημιουργεί νέους χώρους , ανακαινίζει κάθε τετραγωνικό του κτιρίου με σύγχρονα υλικά τονίζοντας την νεοκλασική γραμμή του στις όψεις στο δε αίθριο αναδεικνύεται κάτι που ποτέ δεν υπήρχε , χώροι με σύγχρονο ύφος και διαχρονικά υλικά , αποκλείοντας τις παλιές χρήσεις .
Αναμορφώνεται όλη η βόρεια πλευρά , το διώροφο τμήμα καταργώντας την ατυχή αισθητική της προσθήκης .


Η πρόταση δεν προσθέτει νέους όγκους στο ήδη επιβαρυμένο κέντρο , σέβεται την ιστορία , δίνει αίγλη ,ζωντάνια στην πόλη και συνέχεια στην επιτυχημένη αλλαγή του κέντρου με την πεζοδρόμηση του.” Συμφωνώ με την προσεκτική πολιτική στο θέμα των χρήσεων ,με την ύπαρξη δυο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος , με την ύπαρξη εμπορικών καταστημάτων , μικρών παραδοσιακών καταστημάτων τροφίμων και οπωσδήποτε ένας χώρος για την διαχείριση και την φύλαξη . Εύχομαι να μην περάσουν άλλα 10 χρόνια .