Σα. Απρ 20th, 2024

Γιώργος Δέδες: Αποκατάσταση της αληθινής Δημοκρατίας και ανάπτυξη με κοινωνικόπρόσημο οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Γιώργος Δέδες: Αποκατάσταση της αληθινής Δημοκρατίας και ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ερ: Ποιο είναι το διακύβευμα της κάλπης της 21ης Μαΐου;

Απ: Το διακύβευμα είναι η συνοχή της κοινωνίας, η αποκατάσταση της Δημοκρατίας και η δικαιοσύνη παντού, σε όλες τις πτυχές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Είναι το αν η μεσαία τάξη θα συνεχίσει να ζει με κουπόνια, αν τα παιδιά μας θα μένουν έξω από τα δημόσια πανεπιστήμια, αν οι αγρότες θα επιβιώσουν ή θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειές τους, αν μισθωτοί και συνταξιούχοι θα εξαντλούν το εισόδημά τους στα μέσα κάθε μήνα, αν τα νέα ζευγάρια θα μπορούν να ξεκινήσουν τη ζωή τους ή θα μένουν στο παιδικό δωμάτιο, αν θα χτυπάει το φυλλοκάρδι μας κάθε φορά που θα  χρησιμοποιούμε τις δημόσιες συγκοινωνίες, αν θα υπάρχει δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.

Για όλα αυτά καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημαίνει ήττα της ΝΔ και του καθεστώτος Μητσοτάκη. Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημαίνει πολιτική αλλαγή χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες. Αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος. Αυτές είναι οι κεντρικές μας δεσμεύσεις. Από την επόμενη των εκλογών ριχνόμαστε στη μάχη. Έχουμε το σχέδιο, την εμπειρία και το ανθρώπινο δυναμικό για να το κάνουμε πράξη.

Ερ: Η δική σας υποψηφιότητα τι καινούριο φέρνει;

Απ: Η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί για εμένα στάση ζωής. Στην πολιτική, που ανατρέχοντας στην αρχαία Ελλάδα σημαίνει ενασχόληση με τις υποθέσεις της πόλης, ο πολίτης βρίσκει την ηθική και υπαρξιακή του πληρότητα, μέσω της συμμετοχής και της συνδιαμόρφωσης των όρων της κοινής ζωής. Από τα μαθητικά μου χρόνια έτσι προσέγγισα τα πράγματα.

Έχοντας μια μακρά θητεία στη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση ως αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας παλιότερα και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου σήμερα, και την εμπειρία της θέσης του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνομαι ώριμος και αποφασισμένος να προσφέρω από ένα νέο μετερίζι στον τόπο μου. Θεωρώ πως το αποτύπωμα που άφησα στην Κορινθία από όλες τις προηγούμενες θέσεις μου ήταν θετικό και διαφανές, τόσο με την ολοκλήρωση μεγάλων έργων και την εξασφάλιση πρωτόγνωρων χρηματοδοτήσεων για το νομό μας, όσο και με τις σχέσεις ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού που ανέπτυξα με τους συμπολίτες μου. Αυτό μου δίνει τη δύναμη να ζητώ σήμερα τη στήριξή τους.

Ερ: Για την Κορινθία, ποιο κρίνετε ως μεγαλύτερο θέμα που χρήζει αντιμετώπισης;

Απ: Το μείζον θέμα για την Κορινθία είναι αναμφίβολα η έλλειψη υδάτινων πόρων, η οποία τείνει να λάβει δραματικές διαστάσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες για την αγροτική οικονομία και την τοπική κοινωνία. Το καλοκαίρι τα νοικοκυριά θα δεινοπαθήσουν από την έλλειψη νερού οικιακής χρήσης. Το Φράγμα του Ασωπού έχει ουσιαστικά σταματήσει.  Το έργο που θα έλυνε το αρδευτικό πρόβλημα της Κορινθίας έχει πέσει θύμα της ανικανότητας και της ολιγωρίας της Κυβέρνησης. Τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού που δρομολόγησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία μπορούσαν παράλληλα να λειτουργήσουν και ως έργα διαχείρισης νερού, δεν ξεκίνησαν ποτέ. Η αρδευτική διώρυγα του ΑΟΣΑΚ παραμένει για χρόνια χωρίς συντήρηση.

Όλα αυτά τα βαλτωμένα και εγκαταλελειμμένα έργα θα μπουν αμέσως μπροστά μετά την ανάδειξη της προοδευτικής κυβέρνησης στις 22 Μαΐου. Ολοκλήρωση Φράγματος Ασωπού και σύνδεσή του με τη διώρυγα του ΑΟΣΑΚ μέχρι να ολοκληρωθούν τα δίκτυα του φράγματος, ολοκλήρωση Βιολογικού Καθαρισμού τριτοβάθμιας επεξεργασίας, δίκτυο μικρών φραγμάτων και δεξαμενών, έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων, ολιστική αποκατάσταση δικτύου ΑΟΣΑΚ και νέος θεσμικός φορέας διαχείρισης υδάτων. Γι΄αυτά δεσμευόμαστε, έχουμε έτοιμο σχέδιο και θα εργαστούμε εντατικά από την επομένη των εκλογών.