Πε. Μαρ 28th, 2024

Γιώργος Δέδες από το Δημαρχείο Κιάτου: Μετά την 21η Μαΐου όλα τα εγκαταλελειμμένα έργα παίρνουν μπροστά (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Κιάτου πραγματοποίησε, την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023, ο υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο», Γιώργος Δέδες, συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Τάσο Μποζίκη και Χρήστο Καρσιώτη. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Σικυωνίων, Σπύρο Σταματόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστα Σαρχάνη και τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ “Η ΜΗΚΩΝΗ”, Δημήτρη Ζάρκο, μετά το πέρας της οποίας ο Γιώργος Δέδες επισκέφθηκε τις υπηρεσίες του Δήμου και συνομίλησε σε θερμό κλίμα με τους εργαζόμενους. 

Καλωσορίζοντας τον Γιώργο Δέδε, ο Σπύρος Σταματόπουλος αναφέρθηκε στην άριστη και παραγωγική συνεργασία που έχουν αναπτύξει όλα τα προηγούμενα χρόνια, η οποία απέδωσε τα μέγιστα στο Δήμο Σικυωνίων την περίοδο της θητείας του Γιώργου Δέδε ως Γενικού Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (2015-2019). 

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Δήμαρχος στις χρηματοδοτήσεις που διατέθηκαν στο Δήμο για αντιπλημμυρικά έργα και έργα αποκατάστασης υποδομών μετά τη θεομηνία του Ζορμπά το φθινόπωρο του 2018, καθώς και στην υλοποίηση της επέκτασης του λιμενοβραχίονα του λιμένα Κιάτου. Επισήμανε δε, πως πολλά έργα που αυτή τη στιγμή εξελίσσονται στο Δήμο Σικυωνίων, π.χ. οι αποκαταστάσεις των γεφυρών, οι ασφαλτοστρώσεις, είναι έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, από το 2015 έως το 2019.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Δέδες, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σικυωνίων, εστίασε σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το Δήμο και εξέφρασε την αγωνία του  για τη δραματική εγκατάλειψη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας των μεγάλων έργων υποδομής και των έργων προστασίας από φυσικές καταστροφές που έχει άμεση ανάγκη η Κορινθία. Όπως τόνισε:

  • Δεν εντάσσεται τελικά στο ΕΣΠΑ το κρίσιμο αναπτυξιακό έργο του οδικού άξονα “Γκούρα – Στενό – Ευρωστίνη – Δερβένι”, προϋπολογισμού 19 εκατ. ευρώ. Ένα έργο με πλήρη μελετητική ωριμότητα που θα μπορούσε να δημοπρατηθεί άμεσα οδηγείται σε ματαίωση.
  • Αγνοούνται εδώ και τέσσερα χρόνια τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, που αγγίζουν το ύψος των 100 εκατομμυρίων ευρώ για το νομό Κορινθίας, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και έτοιμες Μελέτες.
  • Η Μελέτη για τα αρδευτικά δίκτυα του φράγματος του Ασωπού δημοπρατήθηκε με τρία χρόνια καθυστέρηση, ενώ συνολικά το έργο έχει αυτή τη στιγμή σταματήσει  και το μέλλον του είναι αβέβαιο.
  • H Μελέτη της ολιστικής αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών που δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, προχωρά απελπιστικά αργά, λόγω της πλήρους αδιαφορίας της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Η δέσμευσή μας σήμερα, τόσο απέναντι στον Δήμαρχο όσο και στους Σικυώνιους πολίτες, είναι πως όταν με την ψήφο του ελληνικού λαού την 22α Μαΐου θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, αυτά τα εγκαταλελειμμένα έργα θα πάρουν αμέσως μπροστά», ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο Γιώργος Δέδες.