Πε. Μαρ 28th, 2024

Γιώργος Δέδες από το Ξυλόκαστρο: Τα σημαντικά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας δεν μπορούν να περιμένουν

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάση Τσιώτο, συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο», Γιώργος Δέδες, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Χρήστο Καρσιώτη.  

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα έργα που χρειάζεται επειγόντως ο Δήμος Ξυλοκάστρου, ο οποίος κηρύχθηκε πρόσφατα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της παράκτιας διάβρωσης που υφίσταται το παραλιακό του μέτωπο.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Γιώργος Δέδες τόνισε πως η πρόσφατη εξέλιξη επιβεβαιώνει τη σπουδαιότητα της κίνησης που έγινε κατά τη θητεία του ως Γενικός Γραμματέας Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το 2018, όταν δημοπρατήθηκε η μεγαλύτερη Μελέτη ακτομηχανικής των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα, για την ολιστική αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού κόλπου. Υπάρχει ήδη από το 2019 εγκατεστημένος ανάδοχος μελετητής, όμως το έργο δεν προχωρά σωστά, παρατηρείται μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εξέλιξη των μελετών που οφείλεται κυρίως στην  αδιαφορία από το Υπουργείο να εποπτεύσει σωστά και να προωθήσει το έργο.

Ο Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη αρνητική εξέλιξη για το έργο του οδικού άξονα “Γκούρα – Στενό – Ευρωστίνη – Δερβένι” που μένει εκτός ΕΣΠΑ, αν και είναι έργο με πλήρη μελετητική ωριμότητα που θα μπορούσε να δημοπρατηθεί άμεσα. «Οφείλουμε, συλλογικά και συνθετικά, να διεκδικήσουμε την υλοποίηση αυτού του οδικού άξονα με πρόσθετους πόρους, κι αυτό είναι μια δέσμευση που αναλαμβάνουμε για την επαύριον των εκλογών», είπε ο Γιώργος Δέδες.

Όσον αφορά στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής, ο Γιώργος Δέδες τόνισε πως «έχουμε δώσει έμπρακτο δείγμα γραφής για το πώς αντιλαμβανόμαστε τα έργα προστασίας από φυσικές καταστροφές στην περιοχή. Υλοποιήσαμε τα πλέον δύσκολα έργα, τη γέφυρα του ποταμού Σύθα και άλλα αντιπλημμυρικά που ήταν αίτημα των κατοίκων για δεκαετίες». Στηλίτευσε παράλληλα το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, ύψους σχεδόν 100 εκατομμυρίων ευρώ για το νομό Κορινθίας, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και έτοιμες Μελέτες από τη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης.

Τέλος, θεώρησε θετική την προσπάθεια του Δημάρχου να προωθήσει το πολύ σημαντικό έργο της λιμνοδεξαμενής στη Ρίζα που θα μπορεί να αρδεύει περισσότερα από πέντε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Επισήμανε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στα εγγειοβελτιωτικά έργα και στα έργα διαχείρισης νερού, σε μια συγκυρία που ο νομός μας πλήττεται από την λειψυδρία και οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος καθυστερούν δραματικά.