Σα. Απρ 20th, 2024

Γιώργος Ψυχογιός στον ΣΚΑΪ ΤV: Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημαίνει λύση εφικτή και εφαρμόσιμη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Γιώργος Ψυχογιός στον ΣΚΑΪ ΤV: 

«Οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλείο, αλλά λειτουργούν και ως μέσο χειραγώγησης»

Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημαίνει λύση εφικτή και εφαρμόσιμη

Σημεία από την συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 10/5/2023 ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Νομού Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, στην τηλεοπτική εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο και έτερο προσκεκλημένο τον υποψήφιο βουλευτή ΝΔ Αχαΐας, Ανδρέα Κατσανιώτη.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης εδώ

Σχετικά με το αποψινό debate των έξι αρχηγών κομμάτων: έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να δει και να συγκρίνει. Θα θέλαμε και το debate μεταξύ των δύο αρχηγών, επειδή είθισται. 

Από ό,τι είδαμε στις περιοδείες όλο αυτό το διάστημα, ο κόσμος έχει την ανάγκη να ακούσει όχι μόνο τα μεγάλα και κεντρικά που καθορίζουν σε ένα γενικότερο πλαίσιο τη ζωή του αλλά και τα μικρά ζητήματα, κυρίως τα άμεσα μέτρα ελάφρυνσης που θα τους βοηθήσουν να πάρουν μια ανάσα, και σε αυτά θεωρώ ότι θα επικεντρωθεί ο Αλέξης Τσίπρας στο αποψινό debate, με βάση και όσα εξήγγειλε το βράδυ της Τρίτης από την προεκλογική του ομιλία στον Πειραιά.

Ειδικότερα, δύο θέματα βρίσκονται σε προτεραιότητα από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης:
– το πρώτο αφορά τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ακόμα και πριν το σχηματισμό της Βουλής που θα σταματήσει τους πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας, ώστε να προστατευτούν άμεσα τα 700.000 ενυπόθηκα ακίνητα.

– Το δεύτερο αφορά στη μείωση των φόρων, με πρώτο τη μείωση του ΦΠΑ στο 6% στα τρόφιμα και μηδενικό σε τρόφιμα άμεσης ανάγκης  όπως παιδικές τροφές, ψωμί και γάλα, καθώς και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα.Θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα, όπως η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.     

  • Σε σχέση με τα δημοσιονομικά περιθώρια μείωσης φόρων όπως αυτός του ΕΦΚ, το ερώτημα αυτό δεν μπορεί να τεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, άφησε μαξιλάρι 37 δισ., ρύθμισε το χρέος και κράτησε την κοινωνία όρθια, αλλά στη ΝΔ που προχώρησε σε πάνω από 10 δις απευθείας αναθέσεις, ενώ συγκέντρωσε πάνω από 10 δις από την αισχροκέρδεια, μοιράζοντας κουπόνια και pass στον κόσμο. 
  • Το έχουν κάνει πράξη Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κύπρος. Μειώνοντας την τιμή στην αντλία, θα μπορεί να υπάρξει μια κινητικότητα η οποία θα επαναφέρει με άλλους τρόπους έσοδα αυξάνοντας την ζήτηση. Αντίστοιχα στα τρόφιμα με την αύξηση της ζήτησης στα super market, η οποία έχει μειωθεί, άσχετα αν ο τζίρος τους έχει ανεβεί λόγω αισχροκέρδειας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας θα δώσει βάρος στην κυβερνησιμότητα από την πρώτη Κυριακή με κυβέρνηση συνεργασίας των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων, όπως γίνεται εδώ και χρόνια στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, κίνηση που έχει αποτέλεσμα για την κοινωνική πλειοψηφία. 

Για τη δημοσκόπηση της Pulse που δίνει 6,5 μονάδες διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και παρουσίασε την Τρίτη 9/5/23 ο ΣΚΑΪ: Ο κ. Ψυχογιός εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα με διαφορά οριακή. Παρά την εξάντληση του κόσμου, που είναι γονατισμένος, κουρασμένος και απογοητευμένος, «είναι πολύ καλύτερη η υποδοχή που έχουμε μέσα από τον κόσμο, ο οποίος θέλει να ακούσει συγκεκριμένα πράγματα. Δεν αρκούν πλέον αναλύσεις, θεωρίες και γενικότητες». Θέλει συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα του επιτρέψουν να ζήσει αξιοπρεπώς. και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτή τη στιγμή προτάσσει μέτρα για μια αξιοπρεπή διαβίωση του κόσμου. 

Για την εικόνα διάλυσης: μετά από αυτά τα χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη, η σημερινή εικόνα που έχει ο πολίτης για τη χώρα είναι ότι τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο. Τα Νοσοκομεία έχουν χειροτερέψει μετά την πανδημία, το ίδιο και η Παιδεία, ή το Κοινωνικό κράτος, ενώ Υποδομές και Μεταφορές βρίσκονται σε εξαθλιωμένη κατάσταση. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι πληρώνει συνέχεια χωρίς να μπορεί να επιβιώσει αξιοπρεπώς και να στηρίξει τα παιδιά και την οικογένειά του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αποδείξει ότι μπορεί να εφαρμόσει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα. Το γνωρίζει ο κόσμος. Το γεγονός ότι η παράταξή μας έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια, άφησε 37 δις αποθεματικά στα Ταμεία, ρύθμισε το χρέος, κράτησε την κοινωνία όρθια, δεν έγινε τυχαία, αλλά με τεράστια προσπάθεια. Προφανώς υπήρξε και επιβάρυνση των πολιτών, αλλά υπήρξε και πολύ καλή διαχείριση. –Για τις δημοσκοπήσεις: οι δημοσκοπήσεις είναι ένα εργαλείο, μεν, ωστόσο λειτουργούν και ως μέσο χειραγώγησης και επιρροής για να απογοητεύσουν τον κόσμο και δεν αφήνουν περιθώριο στον κόσμο να καταλάβει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι εφικτό και εφαρμόσιμο. Όμως, οι καθημερινές δημοσκοπήσεις είναι εκείνες που βιώνουμε διά ζώσης.