Πα. Μαρ 29th, 2024

Γκιώνης: Ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου της Ανάπλασης του ενιαίου παραλιακού μετώπου Κορίνθου – Λουτρακίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ξεκινούν οι ενέργειες για τη δημοπράτηση του έργου της “Ανάπλασης του ενιαίου Παραλιακού μετώπου μεταξύ Κορίνθου και Λουτρακίου, ύστερα από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ (Β 7136/2022) της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με την οποία ορίζονται οι Αναθέτουσες Αρχές και οι αναγκαίες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος «Παρεμβάσεις σε αστικές περιοχές και στο κτιριακό απόθεμα».

Το έργο προϋπολογισμού 12.000.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με Κύριους του Έργου τον Δήμο Κορινθίων και τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Αναθέτουσα Αρχή τον Αναπτυξιακό Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ ΑΕ».

Πρόκειται για ένα μεγάλο και εμβληματικό έργο το οποίο στοχεύει στη σύνδεση του παράκτιου μετώπου της Κορίνθου και του Λουτρακίου, με όρους βιώσιμης κινητικότητας, μέσω ενός συνεκτικού δικτύου ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων, συνολικού μήκους 6 χιλιομέτρων. η ανάπλαση θα γίνει με σύγχρονο σχεδιασμό, υλικά και τρόπους εφαρμογής, προκειμένου να οργανωθούν οι υπαίθριοι χώροι και χώροι πρασίνου με όρους βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και να διασφαλίζεται η πλήρης και ασφαλής πρόσβαση και των ΑμεΑ.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που με υπογραφή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, μιλούμε πλέον για τη δημοπράτηση του σπουδαίου για το Λουτράκι και την Κόρινθο έργου της ανάπλασης και ενοποίησης του παραλιακού μετώπου. Τον ευχαριστούμε θερμά και είμαστε έτοιμοι σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων για να προχωρήσουμε στις αναγκαίες ενέργειες. Η υλοποίηση του έργου θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της παραλιακής ζώνης και θα αναδείξει το Λουτράκι σε τουριστικό πόλο έλξης για τους δημότες και τους επισκέπτες».

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε: «Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράψαμε ανοίγει πλέον ο δρόμος για να ξεκινήσει η δημοπράτηση του εμβληματικού έργου της ανάπλασης του ενιαίου παραλιακού μετώπου μεταξύ Κορίνθου και Λουτρακίου. Πρόκειται για ένα έργο που με την υλοποίησή του θα βελτιώσει καθοριστικά τόσο το περιβάλλον όσο και την όψη των δύο πόλεων. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 12.000.000 € οφείλει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025.»