Πε. Μαρ 28th, 2024

Γλυκά Νερά: Η ομολογία που «πάγωσε» τη χώρα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η ελληνική -και όχι μόνο- κοινωνία τις δραματικές εξελίξεις στο φρικιαστικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, μετά την ομολογία του 33χρονου πιλότου ότι ήταν αυτός που σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του.

Ο κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα, που κρατείται στη ΓΑΔΑ και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη, περιέγραψε στους αστυνομικούς ως ένα ατύχημα πάνω σε μία διένεξη τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ, ενώ ανέφερε ότι είχε σκεφτεί ακόμα και να εξαφανίσει το πτώμα της Καρολάιν. Πρόσθεσε μάλιστα πως σκότωσε το σκυλί της οικογένειας για να γίνει πιστευτό όλο το σενάριο που επικαλέστηκε, το οποίο αξίζει να αναφερθεί ότι υποστήριξε με αξιοσημείωτη ψυχραιμία για 37 μέρες.

Εξάλλου, σύμφωνα με όσα κατέγραφε στο ημερολόγιό της η άτυχη κοπέλα, η σχέση της με τον κατ` ομολογία δράστη ήταν ταραχώδης, με συνεχείς τσακωμούς και χειροδικίες, ενώ σκεφτόταν να τον εγκαταλείψει.

Με αλεξίσφαιρο και χειροπέδες πισθάγκωνα οδηγήθηκε την Παρασκευή στον Εισαγγελέα ο 33χρονος που συντάραξε το πανελλήνιο με τις φρικιαστικές πράξεις του. Περικυκλωμένος από πάνοπλους αστυνομικούς, παρέμεινε ψυχρός, ατάραχος, ανέκφραστος. Δεν προσπάθησε να κρύψει το πρόσωπό του, δεν απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ακόμα και οι υπάλληλοι των δικαστηρίων βγήκαν στα παράθυρα για να δουν τον άνθρωπο που επί 37 ημέρες προσποιούνταν ότι δεν ήξερε τίποτα και προσπαθούσε να παραπλανήσει τους αστυνομικούς.

Ο μόνος τρόπος για να «σπάσει» και να ομολογήσει ήταν να αναπτύξουν σχέση εμπιστοσύνης μαζί του οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών που ήταν οι χειριστές του.

Δύο λέξεις ήταν αρκετές…

«Εγώ το έκανα».

Στη συνέχεια περιέγραψε το έγκλημα…

Το χρονικό της δολοφονίας

  • 00.00 η Καρολάιν έφυγε από το σαλόνι και πήγε στη σοφίτα.
  • 00:25 έστειλε μήνυμα στον πιλότο, και τον αποκαλούσε ανόητο
  • 00:30 από τις κάμερες φαίνεται ο πιλότος ξαπλωμένος στο καναπέ του σαλονιού να κρατάει αγκαλιά το μωρό.
  • 1:30 ο πιλότος βγάζει την κάρτα μνήμης από το καταγραφικό.
  • 04.00 τα ξημερώματα ο 33χρονος ανεβαίνει στη σοφίτα.
  • 04.11 ο θάνατος της Καρολάιν.
  • 06.16 ο πιλότος τηλεφωνεί στην Άμεση Δράση

Ο 33χρονος πιλότος εμφανίστηκε μετανιωμένος στην προανακριτική του απολογία.

«Μία μεγάλη συγγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσα. Αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται. Άλλαξε η συμπεριφορά της με τη γέννηση του παιδιού. Έγινε επιθετική. ‘Όχι μη φέρεις τη μικρή, δε σας θέλω’, μου έλεγε. Της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει στη σοφίτα και να κοιμηθεί. Η Καρολάιν συνέχισε να τινάζεται για να μην την πάρει αγκαλιά, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά για να την κάνω να με ακούσει»

Σοκ προκαλεί η περιγραφή της δολοφονίας…

«Το πρόσωπό της ήταν στο μαξιλάρι. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω. Την κούναγα. Μάταια. Τι θα γινόταν το παιδί μου; Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της. Για να φανεί αληθοφανές έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δεν θα πίστευε ότι θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί».

«Βάσει των στοιχείων που προέκυπταν υπήρχαν έντονες αναντιστοιχίες. Μία σειρά ερωτημάτων έπρεπε να τεθούν», ανέφερε η διευθύντρια διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, Πηνελόπη Μηνιάτη.

«Ήθελε να μας πείσει ότι δεν ήθελε να εξαπατήσει κανέναν, ότι ήθελε να μείνει με το παιδί του εκτός φυλακής. Η ομολογία μετά από αυτό ήταν θέμα χρόνου» δήλωσε ο προϊστάμενος του τμήματος Ανθρωποκτονιών, Κώστας Χασιώτης.

Την ομολογία του 33χρονου απέσπασαν δύο έμπειροι αξιωματικοί που «διάβαζαν» τη συμπεριφορά του.

«Ήταν σημείο-κλειδί ότι έχτισαν μία σχέση εμπιστοσύνης με το σύζυγο του θύματος» είπε ο διοικητής Ασφάλειας Αττικής, Πέτρος Τζεφέρης.

«Συγνώμη που πρόδωσα την εμπιστοσύνη σας. Εσείς μου συμπεριφερθήκατε σαν αδέρφια».

Σε βάρος του 33χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, ανάμεσά τους η ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και η κακοποίηση ζώου.

Με ύφος περίλυπο «αγωνιούσε για τη σύλληψη των δραστών»

Πολλοί αισθάνονται πως η συγκάλυψη που μεθόδευσε ο πιλότος υπήρξε εξίσου φρικτή με την πράξη αυτή καθ’ εαυτή. Εμφανιζόταν να εμψυχώνει και να επαινεί τους αστυνομικούς, να μιλά με κάθε ευκαιρία στους δημοσιογράφους για το κακό που τον βρήκε ενώ δεν δίσταζε να αγκαλιάζει την μητέρα της Καρολάιν μέχρι χθες. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που κατά ομολογία του επί δυο ώρες «σκηνοθετούσε» – μετά την πράξη του – το τέλειο έγκλημα.

«Τα παιδιά ξέρουν τη δουλειά τους, θα τους πιάσουν και αυτό που πέρασα εγώ και η οικογένεια μου και η οικογένεια της γυναίκας μου να μην το περάσει ξανά κανείς ποτέ». Με αυτά τα λόγια ο 33χρονος πιλότος εμφανίστηκε στις κάμερες ως ένας χαροκαμένος σύζυγος, λίγες ώρες μετά τη δήθεν ληστεία στο σπίτι του. Ο άνθρωπος αυτός που με τα ίδια του τα χέρια είχε δολοφονήσει την γυναίκα του, μπροστά στην 11 μηνών κορούλα τους. «Η κορούλα μου ευτυχώς δεν έχει χτυπήσει πήγε στο νοσοκομείο προληπτικά» είχε πει.

Επί 2 ολόκληρες ώρες «σκηνοθετούσε» σε στάδια την υποτιθέμενη ληστεία για να καλύψει την αποτρόπαια πράξη του.

«Το πρωί το κέντρο άμεσης δράσης ειδοποιήθηκε από τον σύζυγο που κάλεσε σε βοήθεια . Οι αστυνομικοί που πήγαν πρώτοι είδαν το θύμα νεκρό και τον σύζυγο στο πάτωμα διπλά δεμένο με σχοινί στα χέρια και τα πόδια. Το 11 μηνών βρέφος να βρίσκεται πάνω στο θύμα» είπε ο διοικητής του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής Κωνσταντίνος Χασιώτης.

Eνας από τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που μπήκε από τους πρώτους στο σπίτι αποκάλυψε  στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Γεραφέντη ότι : «Η αίσθησή μας από την πρώτη στιγμή ήταν πως το έγκλημα το είχε διαπράξει ο πιλότος. Οι καταθέσεις μας βοήθησαν σημαντικά την έρευνα του Ανθρωποκτονιών. Ο τρόπος που ήταν δεμένος, η ψυχραιμία του την ώρα που του μιλάγαμε και αρκετά από ευρήματα δεν ταίριαζαν με τη ληστεία που υποστήριζε ο πιλότος. Το βρέφος δεν έκλαιγε όταν μπήκαμε μέσα στο υπνοδωμάτιο. Όταν τον λύσαμε πήγε στο μωρό και δεν ασχολήθηκε με την Καρολάιν. Απλώς την ακούμπησε και μετά πήρε αγκαλιά το μωρό και έφυγε από το δωμάτιο».

Για 37 ολόκληρες ημέρες έπαιζε θέατρο, χωρίς τύψεις και ενοχές. Ακόμα και την ημέρα της κηδείας της 20χρονης, ο ίδιος εμφανίστηκε αγκαλιά με το μωρό στην Αλόννησο, ντυμένος στα μαύρα. Στον επικήδειο με τρεμάμενη φωνή έλεγε πόσο τυχερός ήταν που γνώρισε την Καρολάιν.

«Αν ένα πράγμα με θλίβει περισσότερο απ΄ όλα, από το ότι δεν είναι πια εδώ η γυναίκα μου, είναι ότι η κόρη μας θα μεγαλώσει και δεν θα θυμάται πόσο υπέροχη ήταν η μανούλα της».

Τα στοιχεία που έβαλαν στο «κάδρο» των ερευνών τον σύζυγο

Οι αστυνομικοί από την πρώτη μέρα που συνάντησαν τον 32χρονο κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με έναν πολύ ευφυή άνθρωπο. Το πρώτο καμπανάκι για αυτούς χτύπησε όταν είδαν ότι δεν υπήρχαν έντονα σημάδια δεσίματος ούτε στα χέρια του πιλότου αλλά ούτε κα ιστα χέρια της Καρολάιν.

Επίσης:

  • Οι αστυνομικοί γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι οι ληστές και διαρρήκτες δεν συνηθίζουν να σκοτώνουν σκυλιά.
  • Ακόμα, επικαλέστηκε ότι λιποθύμισε για να αποφύγει να δώσει πληροφορίες για τη δράση των υποτιθέμενων ληστών. όμως οι αστυνομικοί είδαν ότι την ώρα που υποτίθεται ότι ήταν λιπόθυμος αυτός περπατούσε, κάτι που αποδείχθηκε από εφαρμογή στο κίνητό του.
  • Οι γείτονες δεν άκουσαν φωνές.
  • Οι υποτιθέμενοι δράστες δεν πήραν τα κινητά του ζεύγους.

Πηγές: ΕΡΤ