Πα. Ιούλ 5th, 2024

Γ. Καλλιάνος: Η Κορινθία ίσως βρεθεί στο επίκεντρο των ισχυρών καταιγίδων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Από την Τετάρτη, 3/7, αλλά και την Πέμπτη το σκηνικό του καιρού αλλάζει και η ζέστη δίνει τη θέση της στις καταιγίδες, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Ακολουθεί η ανάρτηση του μετεωρολόγου

Με προβληματίζει λίγο η περίπτωση της Αττικής για μεθαύριο Πέμπτη. Τα προγνωστικά στοιχεία επιμένουν ότι σε διάφορες περιοχές του νόμου θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες. Οι δείκτες αστάθειας είναι πολύ ανεβασμένοι, ενδέχεται επομένως να εκδηλωθούν και ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε τοπικό επίπεδο. Επίσης, ενέχει ο κίνδυνος και για τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα μιας και σε ορισμένες περιοχές θα σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.

Εύχομαι αύριο να αλλάξουν λίγο τα δεδομένα με τα νεότερα τρεξίματα των μοντέλων, και να είναι λίγο πιο ήπια η κατάσταση. Όχι ότι αν έρθει το “σύστημα” όπως φαίνεται θα είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί, δεν είπα αυτό, αντιθέτως, πολλες φορές αυτή την εποχή μας επηρέασαν ισχυρές καταιγίδες.

Όμως, όπως και να έχει, σε περίπτωση εκδήλωσης ισχυρών φαινομένων, καλό θα ήταν να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας. Μια μικρή προσοχή δηλαδή.

Επίσης, στο επίκεντρο των ισχυρών καταιγίδων πιθανόν να βρεθούν και νομοί όπως η : Φωκίδα, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Κορινθία, η Αργολίδα, η Αρκαδία, η Λακωνία, η Χαλκιδική, οι Σποράδες, τα δυτικά τμήματα των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων και περιοχές του Βορειοανατολικού Αιγαίου