Σα. Μάι 4th, 2024

Γ. Μαρίνος: Να διατεθούν επειγόντως και άλλες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, έχει μεταβεί στο Λουτράκι, στα Ίσθμια, όπου μαίνεται καταστροφική πυρκαγιά και εκκενώνονται οικισμοί.

Ο Γιώργος Μαρίνος σε δήλωσή του ζήτησε επειγόντως να διατεθούν και άλλες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, την προστασία των κατοίκων και των οικισμών της περιοχής.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Κλιμάκιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας περιοδεύει εδώ στην περιοχή του Λουτρακίου.

Η εκτίμησή μας είναι ότι η έκταση της πυρκαγιάς είναι μεγάλη και συνεπώς είναι επείγον, άμεσα να κινητοποιηθούν έστω και αυτή τη στιγμή πολλαπλάσιες δυνάμεις.

Το λέμε αυτό γιατί η εκτίμησή μας είναι ότι χρειάζονται περισσότερες εναέριες κι αυτή τη στιγμή – έστω τελευταία στιγμή – και επίγειες δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν αυτή τη μεγάλη πυρκαγιά.

Θέλουμε να σημειώσουμε ότι επιχειρείται προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης και αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Το ΚΚΕ έχει από τον Μάη καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή για ουσιαστικά μέτρα αντιπυρικής προστασίας. Ξανακαταθέσαμε Ερώτηση πριν δύο ημέρες. Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα και ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν γνωστές, για την άμεση αντιμετώπιση, την κατάσβεση των πυρκαγιών, την προστασία των δασών μας και των περιουσιών των λαϊκών οικογενειών.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι εδώ μαζί με τον λαό και να δώσει αυτή τη μάχη που είναι αναγκαία με όλες του τις δυνάμεις».