Πα. Μαρ 29th, 2024

Γ. Μαυρωτάς: Η ασφάλεια πρέπει να είναι
ο πρώτος νικητής του Ράλλυ Ακρόπολις

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο γ.γ. Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα για την πολύ ξεχωριστή υπερειδικήδιαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ στις 8 Σεπτεμβρίου και αναφέρθηκε στους δύο άξονες στους οποίους κινούνται με συνέπεια οι διοργανωτές και είναι το θέμα της οδηγικής ασφάλειας αλλά και της οικολογικής ευαισθητοποίησης.

«Την ερχόμενη Πέμπτη στις 8 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ, χιλιάδες κόσμου που θα βρεθούν στις κερκίδες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό υπερθέαμα υψηλών προδιαγραφών. Η εντυπωσιακή εικόνα θα μεταδοθεί σε 150 χώρες και αναμένεται να προσεγγίσει περί τα 70 εκατομμύρια τηλεθεατών φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού από όλον τον κόσμο. Το Ράλλυ Ακρόπολις μπαίνει δυναμικά στην κορυφή των διοργανώσεων της WRC, εκεί που ανήκει, συνεχίζοντας με ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις ό,τι έχτισε πέρυσι κατά την απόλυτα επιτυχημένη αναβίωσή του.

Θα είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα σε μία ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος των φιλάθλων χάρη στην παγκόσμια τηλεοπτική προβολή.

Παράλληλα η Ελλάδα προβάλλεται παντού, κερδίζοντας την καλύτερη διαφήμιση, με τα τοπία των σκληροτράχηλων διαδρομών της να πηγαίνουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Εικόνες, με ελληνικό χρώμα, που θα ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο.

Κυρίαρχο είναι το θέμα της οδηγικής ασφάλειας, γεγονός που έχει τονιστεί και από τον Υφυπουργό  Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Γενικά το θέμα της ασφάλειας προάγεται συστηματικά σε όλους τους αγώνες του WRC, της Φόρμουλα Ένα και γενικά του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πέρα από το γεγονός ότι αυτά τα αυτοκίνητα είναι οι πρόδρομοι τεχνολογιών ασφάλειας που μετά τις βλέπουμε και στα επιβατικά αυτοκίνητα, το θέμα αυτό δεν θα μπορούσε να μην είναι πρωτεύον και για το δικό μας Υπουργείο.

Και οι θεατές που θα προσέλθουν για να δουν τις ειδικές διαδρομές, το πρώτο μέλημα που έχουμε στο μυαλό μας είναι η ασφάλειά τους, όπως βέβαια και η ασφάλεια των οδηγών. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όλοι ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των στελεχών της διοργάνωσης. Ενας αγώνας που θα πάει στους τηλεοπτικούς δέκτες 150 χωρών. Η ασφάλεια πρέπει να είναι ο πρώτος νικητής του Ράλλυ Ακρόπολις

Σημαντικό είναι και το θέμα της οικολογικής ευαισθητοποίησης, καθώς οι τεχνολογίες που πλέον χρησιμοποιούνται και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι πιο φιλικές στο περιβάλλον. Γενικά στον χώρο των αθλητικών διοργανώσεων γίνεται μεγάλη προσπάθεια να τηρούνται οι 17 στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης που έχουν τεθεί από τα Ηνωμένα Εθνη και έχουν βρει σύμμαχο τον αθλητισμό.»

Τέλος ο κ. Μαυρωτάς προέτρεψε τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να επισκεφτούν το siteτου Ράλλυ Ακρόπολις https://www.acropolisrally.grόπου εκεί θα βρουν πολύ χρήσιμες πληροφορίες και για τους θεατές, και για τις συμμετοχές και για τις ειδικές διαδρομές, για όλα όσα πρέπει να ξέρει όποιος θέλει να παρακολουθήσει απόκοντά τις διαδρομές με ασφάλεια, αλλά και με το λιγότερο δυνατό οικολογικό αποτύπωμα.