Πα. Μάι 3rd, 2024

Γ. Πούρος: Απάντηση στον κο Σταυρέλλη – Αλήθειες και Πραγματικότητες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Διάβασα, με έκπληξη ομολογώ, στα ΜΚΔ τις δηλώσεις του νέου Δημάρχου Κορινθίων κου Νίκου Σταυρέλλη, αναφορικά με την λειτουργία του Δήμου μετά τις εκλογές της 08/10/2023, και συγκεκριμένα για τα περί σωρείας αναθέσεων κλπ.

Σε ότι με αφορά, ως Αυτοδιοικητικό πρόσωπο της παρούσης δημοτικής Αρχής και δη Αντιδήμαρχο της ΔΤΥ, την πολιτική ευθύνη της οποίας έχω έως την λήξη της παρούσης θητείας, δηλώνω και απαντώ:

Έγραψε ο κος Σταυρέλλης:

<<<” 1. Οι δημοτικές εκλογές έγιναν στις 8 Οκτώβρη. Οι Κορίνθιοι μας τίμησαν με συντριπτικά ποσοστά σε όλο το Δήμο από την πρώτη Κυριακή. Δήλωσα ότι μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων μας την 1η Γενάρη δεν υπάρχει λόγος αντιπολίτευσης εκ μέρους μου.

Λυπάμαι που η εντολή του κορινθιακού λαού δεν γίνεται σεβαστή”>>>.

Απαντώ: Δηλαδή, ο κος Σταυρέλλης μετέφρασε την ετυμηγορία των εκλογέων, ότι θα πρέπει να αναλάβει την Αρχή από τις 09/10/2023 (δηλαδή την επομένη των εκλογών) ή μήπως να μην λειτουργεί ο Δήμος μέχρι την 31/12/2023;; 

Διότι τότε (με αυτή την λογική) να μην ανατεθούν σε εργολαβία τα ογκώδη απορρίμματα με τα οποία δυστυχώς ξαναγέμισε όλος ο τόπος, να μην συνταχθεί συνεχιζόμενο Τεχνικό πρόγραμμα (ήδη συντάχθηκε) άρα και προϋπολογισμός. Αν πράγματι θέλει αυτό, ας το δηλώσει.Όταν δηλώνει ότι δεν θα κάνει αντιπολίτευση έως 31/12, εννοεί ότι θα δεν εγκρίνει τους Ανακεφαλαιωτικούς Πίνακες των τρεχόντων Έργων στον Δήμο, τους οποίους, ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΣΥΝΤΑΣΣΕΙ και ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ η ΔΤΥ (και  έπειτα τους εγκρίνει το Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας στην Τρίπολη), και ουδεμία – εκ του νόμου αλλά και εκ των πραγμάτων – προβλέπεται παρέμβαση ή εμπλοκή πολιτικού προσώπου; Δηλαδή, δεν ήθελε να κάνει αντιπολίτευση στην απερχόμενη Αρχή Νανόπουλου αλλά κάνει αντιπολίτευση στα ελάχιστα εναπομείναντα πλέον στελέχη της ΔΤΥ, τα οποία ξεκάθαρα προσβάλει με αυτήν την τακτική και τα υπονοούμενα, και με τα οποία στελέχη θα κληθεί μετά από λίγες ημέρες να συνεργαστεί και αυτός (όπως άλλωστε κάνουν όλες οι Δημοτικές αρχές);;. 

Έγραψε ο κος Σταυρέλλης:

<<<” 2. Δήλωσα στην Οικονομική Επιτροπή, και στο Δημοτικό Συμβούλιο να σταματήσουν τις απευθείας αναθέσεις. Από την επόμενη των εκλογών και μέχρι σήμερα ξεπέρασαν τις 500.000 € για αναθέσεις άνω των 10.000 € εκάστη. Δυστυχώς δεν εισακούομαι.”>>>

Απαντώ: Μα τόσα σχεδόν χρήματα έδωσε με απευθείας ανάθεση στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής, μέσα σε 45 ημέρες  ο μετέπειτα υποψήφιος του, (λίγο πριν αποχωρήσει από την θέση του). Εγινε, τότε, ξεκάθαρη αναφορά του αντιπροέδρου του Ν.Π. , αλλά ΔΕΝ διαβάσαμε κάπου σχόλια του κου Σταυρέλλη, περί αυτής της συμπεριφοράς.

Έγραψε ο κος Σταρέλλης:

<<<“3. Είδαμε απευθείας αναθέσεις μόλις λίγες ημέρες πριν που αφορούν τον καθαρισμό των συντριβανιών 20.000 €!!!!, “>>>

Απαντώ: Ενημερώθηκε ο κος Σταυρέλλης, κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής επίσημα και ζωντανά, ότι  η σύμβαση συντήρησης των συντριβανιών, λήγει πριν το τέλος του 2023.  Η νέα σύμβαση θα υπογραφεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, γύρω στο Πάσχα. Και το γνωρίζει καλά αυτό. Θέλει δηλαδή, να μην υπάρχει ενεργή σύμβαση συντήρησης για τα συντριβάνια έως τότε;;; Ας το δηλώσει ξεκάθαρα.

Υ.Γ.: Η υπηρεσία 35 (Πράσινο) που κατέθεσε την προς έγκριση μελέτη, δεν ανήκει στον έλεγχο της Τεχνικής Υπηρεσίας (ως γνωστόν, είναι η Υπηρεσία 30). Διαπίστωσα τότε λοιπόν, ότι δεν είχε συμπεριληφθεί(!!) στα υπο συντήρηση συντριβάνια, το συντριβάνι του Περιγιαλίου. Αυτό το ανέφερα στην Επιτροπή, αλλά λόγω κινδύνου σημαντικής καθυστέρησης της διαδικασίας συναίνεσα στην συνέχισή της, διότι αυτή η εκκρεμότητα μπορεί να τακτοποιηθεί-επιλυθεί εσωτερικά.

Εγραψε ο κος Σταυρέλλης:

<<<“4. Έδωσαν για την συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών (2 φανάρια όλα κι όλα!!) 30.000 € !!!!” >>>

Απαντώ: Επειδή ίσως ΔΕΝ γνωρίζει την πραγματικότητα, τον ενημερώνω, ότι τα υπάρχοντα-λειτουργούντα φανάρια στον Δήμο Κορινθίων είναι:  Άσσος 2 ιστοφάναρα + 2 προειδοποιητικά (ιστοί με φανάρια), Περιγιάλι, 2 ιστοφάναρια + 2 προειδοποιητικά, Λέχαιο, 2 ιστοφάναρα + 2 προειδοποιητικά, Κόρινθος Αποστόλου Παύλου και Κολιάτσου 6 ιστοφάναρα, Δαμασκηνού και Εθνικής Ανεξαρτησίας 6 ιστοφάναρα, 1ο Λύκειο Κορίνθου 2 ιστοφάναρα + 2 προειδοποιητικά, Κεγχρεές (Στρατόπεδο + διασταύρωση οδού Αποστόλου Παύλου) 4 ιστοφάναρα + 4 προειδοποιητικά, Λουτρά Ωραίας Ελένης 2 ιστοφάναρα + 2 προειδοποιητικά, Αλμυρή 7 ιστοφάναρα + 2 προειδοποιητικά. 

Η άθροιση των ανωτέρω αναφερόμενων, δεν βγάζει τον αριθμό 2 του κου Σταυρέλλη. Φτάνουν τα 49 !!.

Τώρα, σε ότι αφορά το ποσό της μελέτης, ΔΕΝ γνωρίζει ο κος Σταυρέλλης, ότι η Υπηρεσία προβλέπει στις μελέτες (με την αποκτηθείσα εμπειρία των προηγούμενων ετών), τις επισκευές ή αντικαταστάσεις, από τροχαία ατυχήματα, ιστών, φαναριών, ελεγκτών πεζών – κυκλοφορίας, πίλαρ και κάθε άλλο σχετικό υλικό, αλλά και από κάθε άλλο απρόβλεπτο παράγοντα όπως υπερτάσεις, φυσιολογική παλαίωση εξοπλισμού κ.α. ;;

Ενημερωτικά αναφέρω ότι εντός των δύο (2) τελευταίων ετών, η ΤΥ αντικατέστησε τα χαλασμένα επί μεγάλο διάστημα ιστοφάναρα του Άσσου, και τοποθέτησε νέο ελεγκτή κυκλοφορίας στο πίλαρ και νέα φανάρια, επισκεύασε τα 2 προειδοποιητικά ιστοφάναρα, αντικατέστησε τα φθαρμένα υπόγεια καλώδια σύνδεσης. Στο Περιγιάλι επισκευάσαμε τον ελεγκτή πεζών, αντικαταστήσαμε το φθαρμένο υπόγειο καλώδιο που τακτικά βραχυκύκλωνε. Στο Λέχαιο αντικαταστήσαμε το χαλασμένο ελεγκτή πεζών με καινούργιο. Στην Αλμυρή αντικαταστήσαμε τα κατεστραμμένα (προς την εκκλησία) φανάρια. Στην Κόρινθο επί της Αποστόλου Παύλου αποκαταστήσαμε το φθαρμένο δίκτυο υπογείων καλωδίων, ώστε να μην βραχυκυκλώνει με την πρώτη βροχή. 

Επίσης, εν αναμονή αντικατάστασης είναι, στο 1ο Λύκειο Κορίνθου ο κατεστραμμένος ελεγκτής πεζών, τα φανάρια των 2 ιστών και τα 2 προειδοποιητικά (πρόκειται για την ασφάλεια των μαθητών των δύο (2) μεγάλων σχολικών συγκροτημάτων), καθώς επίσης και το ιστοφάναρο στον Ασσο, που καταστράφηκε από οδικό ατύχημα (πρόσκρουση αυτοκινήτου) πριν 2 μήνες.

Τέλος, τα κονδύλια που διετέθησαν μέσω των μελετών για τις δύο (2) αυτές Υπηρεσίες (Συντριβάνια και Σηματοδότες) , είχαν εγγραφεί στον δημοτικο προϋπολογισμό από την αρχή του έτους 2023. Άρα τα εγνώριζε. Τι μας λέει τώρα;;; 

Επίσης, ο κος Σταυρέλλης ΔΕΝ γνωρίζει ότι η πρόβλεψη (ετήσια) της μελέτης, εφόσον δεν υλοποιηθεί, ΔΕΝ πληρώνεται;;; Δηλαδή ΜΟΝΟ εφόσον η Προμήθεια ή Υπηρεσία εκτελεστεί, τότε και μόνο τότε θα πληρωθεί!!! ΑΝ όλα αυτά δεν τα γνωρίζει, τότε να ρωτάει να ενημερωθεί, όπως έκανε άλλωστε το προηγούμενο διάστημα. Όλα αυτά όμως, προφανώς και τα γνωρίζει. Και τα ίδια θα εφαρμόσει κατά την θητεία του. Διότι αυτή είναι η λογική διαδικασία. Και εν τέλει, εάν δεν του αρέσει η παροχή της Υπηρεσίας, έχει την δυνατότητα να την αλλάξει. Και αυτό επίσης το γνωρίζει. 

Όλα όσα ανέφερα παραπάνω είναι η μόνη Αλήθεια και η μόνη Πραγματικότητα.

Όλα τα άλλα λοιπόν είναι λαϊκισμός και δημαγωγία. Και είναι Κρίμα…διότι το ξεκίνημα έπρεπε να ήταν και πρέπει να είναι διαφορετικό.

Εύχομαι στους δημότες μας και τους κατοίκους του Δήμου Κορινθίων

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχές το νέο Έτος 2024

Υγεία και κάθε Καλό σε όλο τον Κόσμο

Πρόοδο και ευημερία στον Δήμο Κορινθίων

Γιώργος Σπ. Πούρος

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Αναπληρωτής Δήμαρχος