Σα. Απρ 20th, 2024

Γ. Ψυχογιός: Αγώνας για την στήριξη του ΕΣΥ και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τιμή και ευθύνη η αίθουσα «Μανώλης Γλέζος» στο ΕΚ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Γ. Ψυχογιός: Αγώνας για την στήριξη του ΕΣΥ και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τιμή και ευθύνη η αίθουσα «Μανώλης Γλέζος» στο ΕΚ.

Σημεία από την παρουσία του βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Ψυχογιού στην εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” του ΑΡΤ με τον Γιώργο Βαθιώτη και τη Μαύρα Σαραντοπούλου.

Για την μελέτη Λύτρα και την πανδημία:

  • Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης βάσει και της τελευταίας μελέτης του κ. Λύτρα. Οι βουλευτές και τα στελέχη της έπρεπε να είναι μετρημένη και να κάνουν αυτοκριτική, αντί να κατηγορούν τους άλλους.
  • Χρειάζεται θράσος να λέει η κυβέρνηση ότι προσπαθούμε να κάνουμε εύκολη αντιπολίτευση, αν ήταν κυβέρνηση ο ο ΣΥΡΙΖΑ, τα κεντρικά Μ.Μ.Ε. και οι βουλευτές της ΝΔ θα έκαναν καθημερινά μικροπολιτική και ακραίο λαϊκισμό, ακόμα και τυμβωρυχία ,όπως συστηματικά έγινε τα προηγούμενα χρόνια.
  • Η υποστελέχωση και οι ελλιπείς υποδομές είναι τα βασικά αίτια αυτών που δείχνει η μελέτη και είναι οι δύο τομείς που η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα ή έκανε τα αντίστροφα από αυτά που έπρεπε. Όχι μόνο δεν προσέλαβε γιατρούς και δεν αναβάθμισε τις υποδομές αλλά έδωσε ως δώρο στους κλινικάρχες χιλιάδες περιστατικά, γιατί όλα τα δύσκολα έμειναν στο δημόσιο νοσοκομείο, και μάλιστα με τους εργαζόμενους  σε πλήρη ανασφαλεια με τρίμηες συμβάσεις, εργολαβικούς και απλήρωτες εφημερίες.
  • Στο νοσοκομείο της Κορίνθου αλλά και σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας, αφέθηκαν γιατροί από άλλες ειδικότητες να λειτουργούν τις κλίνες covid και μάλιστα χωρίς να έχουν πληρωθεί οι άνθρωποι μετά από τόσους μήνες.
  • Εμείς έχουμε πολύ συγκεκριμένη πρόταση για την ουσιαστική στήριξη της δημόσιας υγείας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας που την εφαρμόσαμε και ως κυβέρνηση μέσα στα μνημόνια κρατώντας το ΕΣΥ όρθιο.
  • Και βέβαια να αναγνωρίσουμε το έργο γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που έχουν κάνει υπέρβαση

Για την ακρίβεια σε ενέργεια και αγαθά

  • Είναι πολύ ανησυχητικό ότι το 10ετές ομόλογο είναι στο 5,1% γεγονός που θυμίζει άλλες εποχές, όμως ο πληθωρισμός ο οποίος βρίσκεται στο 11,5% και είναι κατά 2 μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο είναι αυτός που συμβάλλει στο να αυξηθούν υπέρμετρα οι τιμές σε τρόφιμα, καύσιμα, ενέργεια, κλπ.
  • Ξεχνά πάντα να αναφέρει η ΝΔ ότι το γεγονός πως δανείζεται με χαμηλά επιτόκια, οφείλεται στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τηνέξοδο από τα μνημόνια.
  • Οι πανηγυρισμοί για τους αριθμούς ηχούν ως παράκρουση που θυμίζει την ανθρωπιστική κρίση του 2013-2014, γιατί το θέμα είναι σε ποιους κατευθύνονται και ποιοι κερδίζουν από την πολιτική που ασκείται. Σήμερα περίπου το 30% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ είναι στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
  • Το πρόγραμμα που έχουμε εξαγγείλει είναι 9,3 δις σε ότι έχει να κάνει με τις δαπάνες και 3,7 δις σε ότι έχει να κάνει με τα έσοδα. Η διαφορά με την ΝΔ είναι ότι αυτά τα 5,5 δις περιλαμβάνουν ενετλώς άλλο μείγμα πολιτικής. Ξεκινάμε από κάτω προς τα πάνω και όχι το αντίθετο όπως κάνει η ΝΔ.
  • Οι 120 δόσεις είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, με κούρεμα των οφειλών της πανδημίας, η ανακατεύθυνση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, η λειτουργία της αναπτυξιακής τράπεζας που είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την αγορά και την οικονομία, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
  • Πρέπει να επικεντρωθούμε στο ενεργειακό, να ελαφρύνουμε τους καταναλωτές, να μπουν επιτέλους πλαφόν όπως σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης. Πρέπει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα να μειωθεί στα κατώτατα όρια της Ευρώπης, να αυξηθούν τα αφορολόγητα όρια στις 10.000 Ευρώ.
  • Αυτά και άλλα μέτρα στήριξης που έχουν να κάνουν κυρίως με τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγελματιών είναι η δική μας πρόταση για να βγει η κοινωνία από το τέλμα.

Για την αίθουσα Μανώλης Γλέζος του ΕΚ

  • Μην ξεχάσουμε ότι σήμερα δόθηκε το όνομα του Μανώλη Γλέζου σε αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου και είναι τιμή για τη χώρα, την εθνική αντίσταση και τους αγώνες για δημοκρατία