Πε. Μαρ 28th, 2024

Γ. Ψυχογιός: Ο τελευταίος Προϋπολογισμός μιας κυβέρνησης των λίγων. Υπάρχει άλλος
δρόμος για να αναπνεύσει η κοινωνία!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ο κος Ψυχογιός αναφερόμενος στα όσα είπε ο Υπουργός Υποδομών περί, δήθεν, υπεύθυνης στάσης  της ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση, θύμισε το περιβόητο «Γερούν γερά» στις μάχες που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, το γεγονός ότι ο κος Μητσοτάκης ζητούσε εκλογές από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την προεδρία,τον εναγκαλισμό με την ακροδεξιά στη Συμφωνία των Πρεσπών που τώρα «τηρείτε και τιμάτε», τη στάση στο προσφυγικό που δηλητηρίαζε την κοινωνία και εμποδίζοντας κάθε προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών προς την ενδοχώρα.

Συνέχισε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις υποδομές στην Κορινθία που ενώστα χρόνια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πολλά αντιπλημμυρικά,σιδηροδρομικά, οδικά και αρδευτικά έργα που ολοκληρώθηκαν και δρομολογήθηκαν, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των κατοίκων, τα τελευταία 3,5 χρόνια δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα.

Σχετικά με τον Προϋπολογισμό,σχολίασε ότι αυτός έρχεται μέσα σε μία βαθιά κρίση δημοκρατίας με το σκάνδαλο υποκλοπών πολιτικών αντιπάλων, υπουργών, αρχηγών ΕΔ, δημοσιογράφων, με τεράστιες ευθύνες του Πρωθυπουργός και της κυβέρνησης που σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα θα είχαν ήδη παραιτηθεί, ενώ κατά την ομιλία του έκανε εκτενή αναφορά στα απανωτά περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σε βάρος πολιτών, την απαξίωση του Μηχανισμού για την παρακολούθηση περιστατικών αυθαιρεσίας με τον Συνήγορο του Πολίτη που εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι οι συμπεριφορές αυτές δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των αστυνομικών και ασκώντας κριτική στην σοβαρή υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων στην Κορινθία.

στις προβλέψεις για το επόμενο έτος ανέφερε ότι η πραγματική οικονομία είναι σε οριακό επίπεδο, και πιο πέρα από αυτό, με την ακρίβεια στην ενέργεια, στα είδη πρώτης ανάγκης, με τη διαλυμένη αγοραστική δύναμη των πολιτών,με το λεγόμενο καλάθι του νοικοκυριού, που υποτίθεται θα συγκρατούσε τις τιμές,να έχει αποτύχει παταγωδώς.

Κατέδειξε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να μη μειώσει το ΦΠΑ στο 6%,να πριμοδοτεί τα σούπερ μάρκετ οδηγώντας δύο στους τρεις συμπολίτες μας να μειώνουν την κατανάλωση σε βασικά είδη διατροφής.Παράλληλα, η Ελλάδα είναι πρώτη στην τιμή της βενζίνης, στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος,την ίδια ώρα που χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν καταφέρει να επιβάλλουν έλεγχο στις τιμές.

Επισήμανε ότι έχουμε μια κυβέρνηση που με τις επιλογές της επιβαρύνει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στην εστίαση, το λιανικό εμπόριο κλπ,οδηγώντας τους στο κλείσιμο και αρέσκεται να παρουσιάζει την ευημερία των αριθμών, κάτι το οποίο θυμίζει εφιαλτικά το 2014.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εμπαίζει τους πολίτες διαγράφοντας το 0,58% των εισφορών της τελευταίας δεκαετίας και θεσπίζοντας 24 δόσεις αντί για 120, την ίδια στιγμή πουόπως σημείωσε «η αύξηση των συντάξεων που τόσο διαφημίζετε είναι νομοθετημένη από το 2017, ενώ καταργήσατε τη 13η σύνταξη και δώσατε κουτσουρεμένα τα αναδρομικά».

Τόνισε πως η σημερινή κυβέρνηση αρνήθηκε να συνεχίσει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ που, με πολλές δυσκολίες κατάφερε να κρατηθεί η κοινωνία όρθια και στον αντίποδα προωθεί την αναδιανομή του πλούτουπρος τα πάνω,την περικοπή σημαντικών κοινωνικών επιδομάτων λόγω αύξησης των αντικειμενικών αξιών, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές για δικηγόρους, αγρότες, επαγγελματίες και μικρομεσαίους. Απαξιώνει τα δημόσια νοσοκομεία, έχουν δρομολογηθεί50.000 πλειστηριασμοίχωρίς προστασία της πρώτης κατοικίας,στους παιδικούς σταθμούς χιλιάδες λιγότερα παιδιά μέσω του προγράμματος, ενώ δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τα vouchers.

Αναφερόμενος στα θέματα που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή ο βουλευτής έθεσε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της λέγοντας πως οι παραγωγοί είναι στα όρια της επιβίωσης, αναγκάζονταινα πουλάνε όσο-όσο και πληρώνονται όποτε θέλουν τα μεγάλα σουπερμάρκετ και οι μεσάζοντες.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κος Ψυχογιός είπε: Για την πλειοψηφία της κοινωνίας γιγαντώνεται ένα αίσθημα αδικίας και αυτός θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της Κυβέρνησής σας. Γιατί μετά την ύβρη, η οποία είναι η προσβολή των άλλων και των νόμων της Πολιτείας, έρχεται η άτις, η νέμεσις και η τίσις, δηλαδή η πτώση. Και αυτό είναι για να αναπνεύσει η κοινωνία, γιατί το μέλλον και οι σύγχρονες ανάγκες υπηρετούνται από την αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις.Εμείς έχουμε το σχέδιο και είμαστε έτοιμοι, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών πρακτικά,με ριζοσπαστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις,γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην οδηγήσουμε τη χώρα σε έναν εναλλακτικό δρόμο, γιατί αυτή η κοινωνία, που έχει περάσει τόσα, αξίζει πολύ καλύτερα.