Δε. Ιούλ 1st, 2024

Γ. Ψυχογιός: Παρέμβαση στη Βουλή για την άμεση αποκατάσταση του δρόμου Σχίνος-Αλεποχώρι

Κοινοποίηση ειδήσεων

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών  κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός με θέμα: «Κλειστός ο δρόμος Αλεποχωρίου – Σχίνου. Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες παρεμβάσεις για να ανοίξει με ασφάλεια ο δρόμος»

Επειδή η  ανησυχία η  αγωνία όλων όσων ζουν, επισκέπτονται ή εργάζονται στην περιοχή, είναι μεγάλη, θέτει στον Υπουργό τα εξής ερωτήματα:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα από την κατολίσθηση στο συγκεκριμένο σημείο και να ανοίξει με ασφάλεια ο δρόμος Αλεποχωρίου – Σχίνου;

2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και μακροπρόθεσμα το πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή εδώ και χρόνια;

Ακολουθεί η Επίκαιρη Ερώτηση αναλυτικά όπως κατατέθηκε:

Αθήνα, 28 Ιουνίου 2024

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: «Κλειστός ο δρόμος Αλεποχωρίου – Σχίνου. Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες παρεμβάσεις για να ανοίξει με ασφάλεια ο δρόμος»

Μετά την επικίνδυνη κατολίσθηση σε σημείο του δρόμου Αλεποχωρίου –Σχίνου, ακολούθησε την 1/4/2024 αυτοψία στο σημείο κατά την οποία οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας και της κυβέρνησης υποσχέθηκαν ότι θα γίνουν άμεσα οι αναγκαίες παρεμβάσεις για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να λειτουργήσει ο δρόμος με ασφάλεια.

Πρόκειται για ένα κομμάτι του δικτύου, πολύ σημαντικό για την οδική σύνδεση και εξυπηρέτηση κατοίκων, παραθεριστών, επισκεπτών, εργαζομένων και επαγγελματιών της περιοχής της οποίας ο πληθυσμός το καλοκαίρι αυξάνεται πολύ, αλλά για και την σύνδεση Στερεάς Ελλάδας – Πελοποννήσου, καθώς αποτελεί μία από τις εναλλακτικές οδούς, για οχήματα, πυροσβεστικά, ασθενοφόρα κλπ για την ταχεία αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων έκτακτων περιστατικών ή σε περίπτωση που κλείσει, όπως έγινε πρόσφατα, η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου.

Δυστυχώς, με ευθύνη της κυβέρνησης και παρά της υποσχέσεις που είχαν δοθεί, δεν έγινε μέχρι σήμερα καμία από τις αναγκαίες παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα μετά από εισαγγελική παραγγελία να οδηγηθούμε στο κλείσιμο του δρόμου. 

Αν και την τελευταία δεκαετία έχουν διατεθεί πάνω από 2εκ. € συνολικά από τις 2 Περιφέρειες για «την άρση της επικινδυνότητας  του δρόμου Αλεποχώρι – Μαυρολίμνη», δεν υπήρξε  κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για το έργο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και με δεδομένη τη μεγάλη ανησυχία και την αγωνία όλων όσων ζουν, επισκέπτονται ή εργάζονται στην περιοχή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα από την κατολίσθηση στο συγκεκριμένο σημείο και να ανοίξει με ασφάλεια ο δρόμος Αλεποχωρίου – Σχίνου;

2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και μακροπρόθεσμα το πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή εδώ και χρόνια;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ψυχογιός Γεώργιος