Πα. Απρ 19th, 2024

«Δάσκαλος σκυφτός – αμόρφωτος λαός» φώναξαν οι εκπαιδευτικοί και στην Κόρινθο!

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές της Κορινθίας συμμετείχαν σήμερα, με αγωνιστικό παλμό, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που είχαν κηρύξει ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. 

Οι εκπαιδευτικοί σήμερα έδωσαν μάθημα αξιοπρέπειας και αγώνα με τις διεκδικήσεις τους για ένα σχολείο που θα στηρίζει όλα τα παιδιά. Οι εκπαιδευτικοί λένε “ναι” στην ανάγκη να ενισχυθεί το σχολείο για να προσφέρει σύγχρονη μόρφωση σε όλα τα παιδιά. Ένα σχολείο των ίσων και των πολλών, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς.  Η απάντησή τους είναι μια κραυγή αγωνίας και ένα συλλογικό “δεν πάει άλλο” με τη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων, που αντί να στηρίξουν το εκπαιδευτικό έργο, το υπονομεύουν, θέλουν να το χειραγωγήσουν.

Οι εκπαιδευτικοί λένε όχι στο σχολείο των κοινωνικών φραγμών, των πολλών ταχυτήτων, της υποβάθμισης. Αυτό το σχολείο έχει αξιολογηθεί από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές. Αυτό το σχολείο, αποτέλεσμα μιας διαχρονικής απαξίωσής του απ’ όλες τις κυβερνήσεις, πρέπει να αλλάξει. Και ο αγώνας των εκπαιδευτικών αποτελεί συμβολή για να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει το σχολείο αυτό πραγματικότητα.

Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στις 10:30 στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια) και στη συνέχεια πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, αφού πρώτα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. 

  • ΔΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΜΑΣ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ! 
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ! 
  • ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ!