Τρ. Απρ 23rd, 2024

Δήλωση του Αμερικανού Πρέσβη για το θάνατο του του Στέφανου Μίλλερ

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Ο Aμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάϊατ για το θάνατο του Stephen G. Miller.

Εκ μέρους ολόκληρης της αμερικανικής αποστολής στην Ελλάδα, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθιά μας συλλυπητήρια για τον θάνατο του αγαπητού μας φίλου, του περήφανου λιονταριού της Νεμέας, του καθηγητή Stephen G. Miller.

Ως διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα από το 1982-1987 και επικεφαλής των ανασκαφών στην αρχαία Νεμέα υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ για πέντε δεκαετίες, ο Στέφανος αφιέρωσε τη ζωή του στην εμβάθυνση της κατανόησής μας για τον ελληνικό αθλητισμό και την ενίσχυση τους ακαδημαϊκούς και λαϊκούς δεσμούς μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.

Η κοινότητα της Αμερικανικής Αποστολής ενώνεται με την Αμερικανική Σχολή για να εκφράσει τη θλίψη μας για τον θάνατό του. Η απώλεια του θα γίνει αισθητή στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, αναμένω ιδιαίτερα από τους προκατόχους μου Πρεσβευτής Μπερνς και Πρέσβης Νάιλς, οι οποίοι συμμετείχαν στην αναβίωση των αγώνων της Νεμέας από τον Στέφανο κατά τη διάρκεια της θητείας τους στην Ελλάδα. Έχοντας επισκεφθεί τη Νεμέα με τον Στέφανο σε πολλές περιπτώσεις, γνωρίζω τόσο την αγάπη του για αυτήν την περιοχή όσο και την υπερηφάνειά του για τη θέση της Νεμέας στον ελληνιστικό κόσμο.

Ο Στέφανος ήταν Αμερικανός φιλέλληνας με την πραγματική έννοια της λέξης και ελπίζουμε ότι η μνήμη του θα ζει αιώνια μέσω της σημαντικής συνεισφοράς του στον τομέα της αρχαιολογίας και στις καρδιές των πολλών ανθρώπων των οποίων τη ζωή άγγιξε.