Πα. Μάι 3rd, 2024

Δήμαρχος Νεμέας: ”Η Ολυμπιακή Φλόγα αντιπροσωπεύει τις οικουμενικές αρχές του ανθρωπισμού και της συναδέλφωσης των λαών”

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Δήμος Νεμέας την Τετάρτη 17 Απριλίου υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα στο χώρο του Αρχαίου Σταδίου της Αρχαίας Νεμέας ως ένας από τους ενδιάμεσους σταθμούς στο ταξίδι της προς το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “PARIS 2024”. 

Πλήθος κόσμου από όλη την Κορινθία παρευρέθηκε στο Αρχαίο Στάδιο . Η άφιξή της φλόγας έγινε από τον λαμπαδηδρόμο , Αρχηγό της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου , κο Τάσο Μπακασέτα και μετά το πέρας της λιτής τελετής , όπως αρμόζει στην ιδιαιτερότητα του χώρου , η φλόγα αποχώρησε με λαμπαδηδρόμο , την κα Μαρία Ζαβίτσα, μουσικό -σοπράνο . Ο Δήμαρχος Νεμέας Κων/νος Φρούσιος απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία των Ολυμπιακών ιδεών . Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν η Mme Veronique Bruez , εκπρόσωπος της Γαλλικής Πρεσβείας και ακόλουθος συνεργασίας για τον αθλητισμό , ο κος  Θανάσης Βασιλειάδης , Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και ο κος  Σπύρος Καπράλος , Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής . 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ “ΠΑΡΙΣΙ 2024” / 2η ΗΜΕΡΑ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Τους δυο λαμπαδηδρόμους συνόδευσαν στην διαδρομή τους , εθελοντές του συλλόγου Νέμεων αγώνων , καθώς και τα κορίτσια της καθηγήτριας χορού κας Μαρίας Σκόνδρα που με  μία υπέροχη χορογραφία και αναπαράσταση οδήγησαν την φλόγα προς τον βωμό . Την εκδήλωση συνόδευσε μουσικά η Φιλαρμονική και η χορωδία του Δήμου Νεμέας με τη  μαέστρο μας , κα Γεωργία Γιαννακοπούλου . 

Ο Δήμαρχος Νεμέας ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν , τους εκατοντάδες  μαθητές και δασκάλους , αθλητές και συλλόγους , την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και την  προϊσταμένη , κα Παναγιώτα Κασίμη , την αρχαιολόγο Παρασκευή Ευαγγέλογλου , το  προσωπικό του Αρχαιολογικού χώρου Αρχαίας Νεμέας καθώς και το προσωπικό της  υπηρεσίας . Τέλος τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Κορινθίας , τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Νεμέας , τον Πρόεδρο Δ.Δ. Αρχαίας Νεμέας , το  προσωπικό της Π.Ε. Κορινθίας και το προσωπικό του Δήμου Νεμέας για την άψογη  συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια προετοιμασίας και φιλοξενίας της Ολυμπιακής φλόγας .  

Η Ολυμπιακή Φλόγα αντιπροσωπεύει τις οικουμενικές αρχές του ανθρωπισμού και της  συναδέλφωσης των λαών. Αποτέλεσε ένα γεγονός υψίστης σημασίας που πρόβαλλε την  περιοχή μας και ανέδειξε τον ιστορικό και φυσικό μας πλούτο . 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ