Πα. Μάι 3rd, 2024

Δήμος Βέλου-Βόχας: Με επιτυχία ξεκίνησε να υλοποιείται το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» (φωτό)

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ & ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ!

Με επιτυχία ξεκίνησε να υλοποιείται στον Δήμο Βέλου-Βόχας (Ζευγολατιό Κορινθίας) το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που πραγματοποιείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Σήμερα, κατά την επίσημη λειτουργία, επισκέφθηκαν την κινητή μονάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Χρυσοβαλάντης Μέλλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας κ. Αθανάσιος Μανάβης ,ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας κ. Σωτήρης Καμαρινόπουλος, ο επιστημονικά υπεύθυνος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας κ. Άγγελος Χρονάς, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικών που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Βέλου-Βόχας από 25-70 ετών με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Μαστογραφία. Οι εξετάσεις παρέχονται, όπως πάντα, εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου & ο Δήμος Βέλου-Βόχας εμπράκτως δίνουν προτεραιότητά την ενημέρωση των πολιτών, την προστασία της υγείας τους και την επένδυση σε προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας.