Τρ. Απρ 23rd, 2024

Δήμος Βέλου – Βόχας: Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α – Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης MAΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Α. EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από 8ης πρωινής ώρας της 23ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

• Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, των καταστημάτων ΝΠΔΔ, των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2023.

• Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές για τη σημασία της Εθνικής Επετείου, απαγγελίες ποιημάτων και θεατρικά σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ (ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ)

-Ώρα 10.00 π.μ: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.

-Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την καθηγήτρια Γυμνασίου Ζευγολατιού κα. Ειρήνη Νιάσκου.

-Συγκέντρωση των επισήμων και των μαθητών μπροστά στο μνημείο των πεσόντων στην Πλατεία Παπακωνσταντίνου, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση.

-ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ: Μετά το τέλος της δέησης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο, εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ζευγολατιού, εκπρόσωπο Αστυνομικής Αρχής, εκπρόσωπο Εθνικής Αντίστασης, Δ/ντές και μαθητές των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Εκπροσώπους παιδικών σταθμών, τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Βόχας, την Πνευματική Στέγη Ζευγολατιού και οποιονδήποτε άλλο φορέα επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι.

-Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και κλείσιμο της τελετής με τον Εθνικό Ύμνο.

-ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Ώρα 11.00 π.μ. ενώπιον των επισήμων μπροστά στην πλατεία Παπακωνσταντίνου, από μαθητές των σχολείων.

Καλούνται να παραστούν:

Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τ.Σ της Κοινότητας Ζευγολατιού, Εκπρόσωπος Αστυνομικής Αρχής, οι Ανάπηροι πολέμου, οι Δ/ντές των σχολείων με το προσωπικό τους, οι Δ/ντές και οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Τραπεζών, Οργανισμών, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Δ.Σ. των Συνεταιρισμών με το προσωπικό τους, τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και όλοι οι κάτοικοι.

Ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος Ζευγολατιού, παρακαλείται για την τέλεση της ιεροτελεστίας, το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου Βόχας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

ΤΕΛΕΤΑΡΧΗ για την Κοινότητα Ζευγολατιού ορίζουμε την μαθήτρια της Γ΄Λυκείου Ζευγολατιού κα. Ρίσκα Γεωργία.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΛΟΥ

-Ώρα 10.30 π.μ. : Θα γίνει η έπαρση της Σημαίας, στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας

-Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Κωνσταντίνο Μπάτο

-Συγκέντρωση των επισήμων και των μαθητών μπροστά στο Ηρώο, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση.

-ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ: Μετά το τέλος της δέησης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο, Εκπρόσωπο Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, Πρόεδρο Κοινότητας Βέλου, εκπρόσωπο Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωπο Αναπηρικών Οργανώσεων και Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κορινθίας, Φιλαρμονική Ζευγολατιού, Δ/ντές των σχολείων, Πρόεδροι Δεκαπενταμελών Συμβουλίων Γυμνασίου και Λυκείου, εκπροσώπους παιδικών σταθμών, εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, σύλλογοι της Δ.Κ. Βέλου και οποιονδήποτε άλλο φορέα επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι.

-Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και κλείσιμο της τελετής με τον Εθνικό Ύμνο.

-ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Ώρα 11.30 π.μ. ενώπιον των επισήμων, από μαθητές των σχολείων. Η παρέλαση θα γίνει με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής Ζευγολατιού του Δήμου Βέλου Βόχας.

Μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Καλούνται να παραστούν:

Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τ.Σ. της Κοινότητας Βέλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπος του Α.Τ. Βραχατίου, οι Ανάπηροι πολέμου, οι Δ/ντές των σχολείων με το προσωπικό τους, οι Δ/ντές και οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Τραπεζών, Οργανισμών, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Δ.Σ. των Συνεταιρισμών με το προσωπικό τους, τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και όλοι οι κάτοικοι.

Ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος Βέλου, παρακαλείται για την τέλεση της ιεροτελεστίας, το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου Βόχας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

ΤΕΛΕΤΑΡΧΗ για την Κοινότητα Βέλου ορίζουμε την κα. Ιωάννα Τσάλη, μέλος Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Βέλου

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ

-Ώρα 10.30π.μ.: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγ.Παρασκευής Βραχατίου.

-Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Διευθύντρια Λυκείου Βραχατίου κα. Ευσταθία Ζιούβα.

-Συγκέντρωση των επισήμων και των μαθητών μπροστά στο Ηρώο στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση.

-ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ: Μετά το τέλος της δέησης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο του Δήμου, Πρόεδρο Κοινότητας Βραχατίου, την Αστυνομική Αρχή, εκπρόσωπο Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωπο Λιμενικού Ταμείου Βόχας, Εκπρόσωπο του ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄, Έφεδρο Τμήμα Ειδικών Ενόπλων Δυνάμεων, Δ/ντές των σχολείων, Εκπροσώπους Παιδικών Σταθμών, Αθλητικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Βραχατίου ΄΄Μέγας Αλέξανδρος΄΄ , και οποιονδήποτε άλλο φορέα επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι.

-Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και κλείσιμο της τελετής με τον Εθνικό Ύμνο.

-ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Ώρα 11.30 π.μ. ενώπιον των επισήμων, από τους μαθητές των σχολείων, από τμήμα του Αθλητικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Βραχατίου «Μέγας Αλέξανδρος και από το Έφεδρο Τμήμα Ειδικών Ενόπλων Δυνάμεων

Καλούνται να παραστούν:

Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τ.Σ. της Κοινότητας Βραχατίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπος του Α.Τ. Βραχατίου, οι Ανάπηροι πολέμου, οι Δ/ντές των σχολείων με το προσωπικό τους, οι Δ/ντές και οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Τραπεζών, Οργανισμών, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Δ.Σ. των Συνεταιρισμών με το προσωπικό τους, τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και όλοι οι κάτοικοι.

Ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος Βραχατίου, παρακαλείται για την τέλεση της ιεροτελεστίας και το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου Βόχας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

ΤΕΛΕΤΑΡΧΗ για την Κοινότητα Βραχατίου ορίζουμε τον κ. Άρη Σταύρου Πρόεδρο Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Βραχατίου ΄΄Μέγας Αλέξανδρος΄΄

– Ο εορτασμός στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το Δήμαρχο στα οικεία Τοπικά Διαμερίσματα.