Πα. Μάι 3rd, 2024

Δήμος Βέλου-Βόχας: 7 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότηση έφερε ο Αννίβας για την ύδρευση

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Mια σπουδαία χρηματοδότηση ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε για τον δήμο του ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος. Το ποσό, που εξασφαλίστηκε από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», θα διατεθεί για έργα που θα λύσουν μακροχρόνια προβλήματα του δήμου Βέλου-Βόχας και θα οριοθετήσουν σημαντικές εξελίξεις για το μέλλον.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο ίδιος ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας, η χρηματοδότηση αφορά σε έργα υποδομής, εκσυγχρονισμού και αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης. Αρχής γενομένης από το δίκτυο Βραχάτι – Ζευγολατιού, το οποίο επί σειρά ετών, αναμένει τη χρηματοδότηση της σύνδεσής του και συνεχίζοντας στην εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος υδρομέτρησης, αντικατάσταση δικτύων σε Βοχαΐκό και Κοκκώνι, ως και την υποθήκη για το μέλλον της μεταφοράς νερού από τη Στυμφαλία για την υδροδότηση οικισμών του δήμου, τα έργα που περιλαμβάνει η γενναία ομολογουμένως, χρηματοδότηση αφορούν σε καίριες και ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Δεδομένου, μάλιστα ότι η σύνταξη φακέλων, η δρομολόγηση, η διεκδίκηση και υλοποίηση αυτών των έργων γίνεται χωρίς να υπάρχει στο δήμο Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, καταλαβαίνουμε πόσο υπερέβαλλαν εαυτόν τόσο ο δήμαρχος όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες για να καταρτιστούν τα αιτήματα και να εξασφαλιστούν οι χρηματοδοτήσεις.

Εξάλλου, δεν μας έχουν διαφύγει οι συχνές αν και αθόρυβες επισκέψεις του Αννίβα Παπακυριάκου σε κεντρικούς υπηρεσιακούς παράγοντες και αλλά και τα αρμόδια υπουργεία για την προώθηση των αιτημάτων και την εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων. Είναι ίδιον, εξάλλου του δημάρχου Βέλου-Βόχας να διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ στις διεκδικήσεις του, αναζητώντας ουσιαστικά αποτελέσματα για το δήμο του.

Αναλυτικά τα έργα που χρηματοδοτούνται

Αρχικά, πρέπει να επισημάνουμε ότι ο δήμος Βέλου-Βόχας μπορεί να έχει και πάνω από 20 χρόνια να δει εξωγενή χρηματοδότηση για έργα ύδρευσης.  Χαρακτηριστικό είναι το έργο ενοποίησης και βελτίωσης των δικτύων ύδρευσης Βραχατίου – Ζευγολατιού, το οποίο ξεκίνησε από την εποχή του δήμου Βόχας και μάλιστα επί δημαρχίας Σπύρου Χριστοδούλου. Βεβαίως, όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει παρεμβάσεις με ιδίους πόρους του δήμου, αλλά εδώ μιλάμε για τη χρηματοδότηση ενός μεγάλου έργου, που επιτέλους θα ενώσει τα δύο δίκτυα και θα συγκεντρώσει τη διαχείριση των υδάτων για καλύτερο έλεγχο, αρτιότερη παροχή και φυσικά εξασφάλιση της ποιότητας.

Επιπλέον, η χρηματοδότηση προβλέπει την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού και λογισμικού ενός σύγχρονης τεχνολογίας τηλεμετρικού συστήματος για να επιτευχθεί αποδοτικότερη και περισσότερο αξιόπιστη διαχείριση των παροχών του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Βέλου-Βόχας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει εγκατάσταση νέων υδρομέτρων και ηλεκτρονικό έλεγχο τόσο αυτών όσο και του συνόλου του δικτύου ύδρευσης.

Ακόμη, η χρηματοδότηση αφορά την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Κοκκώνι και του εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Βοχαϊκό, έργα που θα διασφαλίσουν την καλύτερη ποιότητα παροχής νερού στους δημότες και την θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Τέλος, στη χρηματοδότηση υπάρχει και αναφορά σε εξασφάλιση υποδομών μεταφοράς νερού από τις πηγές της Στυμφαλίας, έργο κεφαλαιώδες και ιστορικό, για το οποίο οπωσδήποτε μπαίνει το πρώτο θεμέλιο για τη μελλοντική υλοποίησή του.

Σε τροχιά μεγάλων χρηματοδοτήσεων

Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι η χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από το «Αντώνης Τρίτσης» είναι η τέταρτη κατά σειρά, αρκετών εκατομμυρίων, που αν μη τι άλλο δείχνει την αλλαγή πλεύσης και την ευθυγράμμιση του δήμου Βέλου-Βόχας σε μια νέα τροχιά διεκδικήσεων και έργων.

Συγκεκριμένα, έχουν προηγηθεί όπως σημείωσε ο Αννίβας στις δηλώσεις του, το μεγάλο έργο του οδοφωτισμού με 2,5 εκατ. ευρώ, το οποίο εκτελείται, αλλά και το έργο αποπεράτωσης του δημαρχείου στο Ζευγολατιό το οποίο βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης και έχει χρηματοδοτηθεί με 3 εκατ. ευρώ. Φυσικά, δεν παραλείπουμε το μεγάλο έργο, το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στην Κορινθία, για την αποχέτευση Βραχατίου-Ζευγολατιού, μεταξύ άλλων, το οποίο έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 61,5 εκατ. ευρώ. Αποτελεί βέβαια, προγραμματική σύμβαση τριών δήμων, ωστόσο, ακόμη και το 1/3 να αντιστοιχεί στο δήμο Βέλου-Βόχας, δεν παύει να είναι μια τεράστια χρηματοδότηση, που όμοιά της δεν έχει ξαναϋπάρξει.

Οι δηλώσεις του Αννίβα

Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας φειδωλός όπως πάντα στις δηλώσεις του, σημείωσε τα εξής: «Συνεχίζουμε δυναμικά με σκληρή δουλειά, για να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις μεγάλων έργων, που θα αλλάξουν το Δήμο Βέλου-Βόχας και θα κάνουν καλύτερο το μέλλον μας»!

gnomipoliton.com