Πα. Απρ 19th, 2024

Δήμος Σικυωνίων: Διήμερο Εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Δήμος Σικυωνίων στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το ΝΠΔΔ «Μηκώνη». Οι εκδηλώσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας θα πραγματοποιηθούν το Σαββάτο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 και αφορούν:

• Βιβλιοπαρουσίαση «Σώζοντας τον Πλανήτη»

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, ώρα 12:30 μ.μ.. Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου “Σώζοντας τον Πλανήτη” των Θεόδωρου Λιανού, Ομότιμου Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Αναστασίας Ψειρίδου, Καθηγήτριας Μικροοικονομικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. 

Ομιλήτριες θα είναι οι κυρίες: 

  • Ελένη Ζαγγανά, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Υδρογεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας, Εργαστήριο Υδρογεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών και 
  • Κωνσταντίνα Κοτταρίδη, Καθηγήτρια Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης Παν/μίου Πειραιά.

Τον Συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος Τζένη Σουκαρά

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στο βιβλίο οι συγγραφείς αναλύουν την υφιστάμενη κατάσταση στον πλανήτη και πιο συγκεκριμένα παρουσιάζουν τις απειλές για το νερό, το έδαφος, τον αέρα, και πώς η ρύπανση, η υπερκατανάλωση πόρων και η περιβαλλοντική υποβάθμιση προοικονομούν (αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα) ένα δυσοίωνο μέλλον για τον πλανήτη.

Στη συνέχεια, προτείνουν λύσεις για τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Οι λύσεις έχουν ως βάση τους τη βιώσιμη περιβαλλοντική ανάπτυξη, τη χρήση τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, την οικολογική και περιβαλλοντική αγωγή των πολιτών, και την απεμπόληση της “κυρίαρχης θέσης του ανθρώπου στον κόσμο”.

• «Οι φύλακες της Λίμνης»

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, ώρα 18:30. Σε συνεργασία με τον χώρο δημιουργικής απασχόλησης «Φύλλο-Σοφώ» και τον Σύλλογο Πολιτισμού «Σαν Παραμύθι», παρουσιάζουν την Κυριακή 5 Ιουνίου (ώρα 18:30), την παράσταση «Οι φύλακες της λίμνης», στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Η παράσταση, που συνδυάζει πρόζα με κουκλοθέατρο, είναι αποτέλεσμα εργαστηρίου κουκλοθέατρου που διεξήχθη από την αρχή της χρονιάς στο Μουσείο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Δήμου Σικυωνίων, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων από την ευρύτερη περιοχή.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη και τηρούνται τα όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00), ή με τον δήμο Σικυωνίων 2742360100 (εργάσιμες μέρες και ώρες).