Τρ. Μάι 21st, 2024

Δημήτρης Κονομόδης: H Κυβέρνηση επιβάλει σειρά φορολογικών μέτρων για τους μικρομεσαίους και ιδίως τους επιστήμονες (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Δημήτρης Κονομόδης έκανε τρεις θητείες ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγόρων Ελλάδος, Πρόεδρος του Συλλόγου Δικηγόρων Επαρχιών Ελλάδος και εκλεγμένος εκπρόσωπος της Ολομέλειας των Δικηγόρων Ελλάδος σε όλες τις ενέργειες εναντίωσης κατά του πρώτου μνημονίου το 2010.

Δηλώνει στο Korinthostv.gr ότι από την αρχή έγινε αντιληπτό ότι η αιτία των μνημονίων δεν ήταν το δημόσιο χρέος της χώρας (αφού σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερο τόσον σε απόλυτα νούμερα, όσον  και πολύ περισσότερο, σαν ποσοστό  επί του ΑΕΠ), αλλά η οικονομική υποδούλωση και βέβαια η πολιτική και εθνική εξάρτηση.

Από τότε ήσαν στοχοποιημένοι κυρίως  α/ οι μικρομεσαίοι και μεσαίοι επαγγελματίες και β/ οι μικροϊδιοκτήτες,  διότι κατά τη λογική των δανειστών μας  (κυρίες Μέρκελ και Σόιμπλε) μια φτωχή χώρα, πρέπει να έχει φτωχούς κατοίκους.

Σήμερα η πολιτεία φαίνεται ότι συνεχίζει την ίδια πολιτική , αφού  προσθέτει φόρους και εισφορές, σε αντίθεση ακόμη και από το πόρισμα της Επιτροπής Πισσαρίδη, που εζήτησε νέες φορολογικές κλίμακες που θα ελαφρύνουν σημαντικά τα μεσαία εισοδήματα.

Σήμερα η Κυβέρνηση επιβάλει σειρά φορολογικών μέτρων και μάλιστα στην χειρότερη για τους μικρομεσαίους και ιδίως τους επιστήμονες εποχή, με σημαντικότερο το τεκμήριο που φτάνει μέχρι τις 14.196 € ετησίως, και το οποίο  προϋποθέτει διπλάσια ακαθάριστα έσοδα, κάτι το οποίο μόνον λίγοι μπορούν να επιτύχουν.

Οι λίγοι μένουν στο απυρόβλητο και οι πολλοί θα πληρώνουν για εισοδήματα που δεν θα βγάζουν, σε αντίθεση  με τις επιχειρηματικές εταιρείες που συνηθέστατα εμφανίζουν ζημίες, χωρίς αυτό να ενοχλεί καθόλου τις κυβερνήσεις.

Για μια ακόμα φορά η Πολιτεία αντιμετωπίζει τους φορολογουμένους με δύο μέτρα και δύο σταθμά και οι αδικούμενοι είναι σταθερά οι αυτοαπασχολούμενοι και οι επιστήμονες.