Πα. Απρ 19th, 2024

Δημοπρατείται μέσα στον Μάιο το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πάρκο, εκατέρωθεν της ανενεργής μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο ώς το Βέλο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, με αντικείμενο την εξέλιξη σημαντικών έργων που υλοποιεί ή προγραμματίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 28 Απριλίου, με τη συμμετοχή στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της έδρας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, μέσα στον ερχόμενο Μάιο δημοπρατούνται από την Περιφέρεια δύο μεγάλα έργα. Συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου δημοπρατείται με τη μέθοδο μελέτη – κατασκευή το έργο διαμόρφωσης σε περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πάρκο τμήματος του χώρου εκατέρωθεν της ανενεργής μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο ώς το Βέλο, έργο που χρηματοδοτείται με 5.000.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Εξ άλλου, στις 16 του ερχόμενου μήνα, η Περιφέρεια δημοπρατεί ως ενιαίο έργο, επίσης με την μέθοδο μελέτη – κατασκευή, το έργο αναβάθμισης της ασφάλειας οδικών αξόνων και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, με πίστωση 45.000.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, επίσης.

Στη σημερινή σύσκεψη, ακόμα, έγινε γνωστό ότι όσον αφορά στη γέφυρα Δολιανών θα έχει παραδοθεί πριν τις βουλευτικές εκλογές ο κλάδος προς Αστρος, καθώς και ότι διασφαλίστηκαν οι επιπλέον πιστώσεις για έργα ύδρευσης και άρδευσης.

Τέλος, σχετικά με τα λιμενικά έργα, γνωστοποιήθηκε ότι το έργο στο λιμάνι Λεωνιδίου ξεκινά μέχρι τις 10 Μαΐου, όσον αφορά δε στη Μεσσηνία μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο αναμένεται να έχουν παραδοθεί τα λιμάνια Κυπαρισσίας και Μαραθούπολης, ενώ για το λιμάνι του Αγιου Ανδρέα Λογγάς εκπονείται μελέτη επέκτασης, μετά από σχετικό αίτημα κατοίκων.