Δε. Μάι 13th, 2024

Δημοσκόπηση ALCO: Πάνω από 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Προβάδισμα που φτάνει τις 20,6 μονάδες έχει η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταδεικνύει δημοσκόπηση της ALCO, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Παράλληλα, στην εν λόγω έρευνα, επιβεβαιώνεται η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό, καθώς οι πολίτες τον εμπιστεύονται ως πρωθυπουργό με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να ακολουθούν με μεγάλη διαφορά.

Επίσης, στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται το πόσο επηρεάζει τα νοικοκυριά το ράλι στις τιμές τροφίμων αλλά και το πόσο εμπιστεύεται ο πολίτης τα μέτρα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ακρίβειας

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ καταγράφει 34,1% (από 32,3%) ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 13,5% (από 15,3%), ενώ το ΠΑΣΟΚ με 12,7% και το ΚΚΕ με 8,6% ανεβάζουν τα ποσοστά τους. Η Ελληνική Λύση καταγράφεται στο 5,2% και η Νίκη στο 3,2%.

Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται οι Σπαρτιάτες με 2,6%, η Πλεύση Ελευθερίας επίσης με 2,6% και το ΜέΡΑ25 στο 1,8%.

alco1.jpg

Μητσοτάκη εμπιστεύονται οι πολίτες για πρωθυπουργό

Στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37%, ενώ δεύτερος έρχεται ο «Κανένας» με ποσοστό 30%. Ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 8%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο 6%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 4%, ο Δημήτρης Νατσιός με 2% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 1%.

alco2.jpg

Νούμερο ένα πρόβλημα παραμένει η ακρίβεια

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO, το 46% των ερωτηθέντων απαντά ότι δεν βοηθούν «καθόλου» τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια. Το 33% απαντά «λίγο».

alco3.jpg

Παράλληλα, στο ερώτημα «πόσο θα λέγατε ότι πιστεύετε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και υπουργών για αποκλιμάκωση των αυξήσεων στις τιμές, ειδικά στα είδη πρώτης ανάγκης;», οι ερωτηθέντες απάντησαν «Καθόλου» κατά 52%, «Λίγο» το 22%, «Αρκετά» το 17%, «Πολύ» το 3% ενώ το 6% είπε πως «Δνε Ξέρω/Δεν Απαντώ».

alco4.jpg