Πα. Απρ 26th, 2024

Διαδοχικές διαμαρτυρίες για την απόφαση στήριξης ανήλικου τέκνου 16χρονου Ρομά από την Π.Ο.ΑΣ.Υ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί τα τελευταία 24ωρα με την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία αφορά τη στήριξη του ανήλικου τέκνου του 16χρονου Ρομά, ο οποίος δέχθηκε πυρά από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Ο 16χρονος κατέληξε λίγες ημέρες μετά τον τραυματισμό.

Το κείμενο έγραψε αστυνομικός, αναγνώστης του korinthostv.gr

“Διαβάζουμε πάντα με προσοχή τις ανακοινώσεις της Ποασυ.

Μας εκπροσωπεί για το καλό μας εξάλλου.

Ή μήπως όχι;

Στην τελευταία ανακοίνωση της, που παραθέτω παρακάτω, βλέπουμε ότι η Ποασυ με τα μέλη της (που συνεδρίασε 14-12-22, έχει σημασία αυτο..), αποφάσισε να στηρίξει “οικονομικά”!!?? το ανήλικο βρέφος του νεκρού Ρόμα από το τελευταίο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη.

Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι κανένα παιδί δεν μπορεί να φταίει και δεν θα πρέπει να το ακολουθούν οι πράξεις του γονέα του. ΑΛΛΑ… Θα ήθελα πάρα πολύ να καταλάβω το σκεπτικό αυτής της απόφασης της Ποασυ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ η απόφαση προφυλάκισης ή όχι του αστυνομικού.

Και για του λόγου το αληθές, θα δείτε στην απόφαση ότι συνεδρίασε κάποιες ημέρες πριν (14-12-2022), αλλά δημοσιοποίησε την ανακοινωση την ημέρα που αποφασίστηκε από το Συμβούλιο να μην προφυλακιστεί ο συνάδελφος , λίγες ώρες μετά την απόφαση (19-12-2022)!!!

Φαίνεται ξεκάθαρα στις ημερομηνίες ανακοίνωσης της Ποασυ.

Και ρωτάω λοιπόν…

Νοιώθουν τύψεις στην Ποασυ για το ότι πυροβόλησε ο συνάδελφος και προέβησαν σ αυτή την κίνηση; Κανένας δεν σκέφτηκε ότι είναι σαν να παραδέχονται ότι ο συνάδελφος έκανε λάθος; Προτίθενται στο μέλλον με τα λεφτά των μελών να στηρίζουν τα παιδιά οποιουδήποτε συμπλέκεται με αστυνομικούς και ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ να καταλήγει;

Είστε φιλανθρωπικό σωματείο ή σωματείο για τη στήριξη των αστυνομικών;

Αντιλαμβάνονται ποια μηνύματα στέλνουν όχι μόνο προς τους υπόλοιπους συναδέλφους αλλά και στην κοινωνία; Επειδή, απόφαση οικονομικής στήριξης του αστυνομικου, που εδώ και κάποιες μέρες είναι σε διαθεσιμότητα, δεν διάβασα.

Ούτε για τα παιδιά του…

Κι αν κάποιοι νοιώθουν τύψεις, επειδή δεν γνώριζαν τα γεγονότα εξ αρχής (εξάλλου δεν φρόντισαν να τα μάθουν), ας αλλάξουν την απόφαση αυτή και να δώσουν τα χρήματα στο συνάδελφο και στα παιδιά του. Πριν να είναι αργά. Γιατί στο τέλος θα μείνουν μόνοι τους με τις συνδρομές τους να επιτελούν “κοινωνικό έργο”.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεως-επειδή θα βρεθούν και κακοπροαίρετοι-η άποψη μου δεν έχει καμμία σχέση με την καταγωγή του παιδιού. Θα ίσχυε αν ήταν Έλληνας, Αμερικανός, Ινδός ή από οποιαδήποτε γωνία της γης.”