Τε. Απρ 24th, 2024

Διαξιφισμοί Μητσοτάκη – Τσίπρα εν όψει εκλογών: Τα διλήμματα της κάλπης και το αίτημα για debate

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνεχίζονται οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών, στο δρόμο προς τις κάλπες. Το Κουκάκι επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, όπου επανέλαβε τα διλήμματα της κάλπης και ανέδειξε το κυβερνητικό έργο, ενώ επίσκεψη στη Νέα Σμύρνη πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αλλά και στην περιοδεία που πραγματοποίησε στο Κουκάκι, ο πρωθυπουργός έθεσε, με έμφαση, τα διλήμματα της 21ης Μαΐου, αναδεικνύοντας, παράλληλα, την κρισιμότητα της επερχόμενης αναμέτρησης.

«Η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι μια κάλπη εξαιρετικά κρίσιμη. Δεν θέλω να μιλάμε για διπλές εκλογές. Υπάρχει μία κάλπη μόνο. Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Αυτή θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία και ποιο κόμμα πρέπει να κρατά το τιμόνι της χώρας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που περπάτησε στους δρόμους της συνοικίας και μίλησε με πολλούς νέους που είχαν συγκεντρωθεί για να τον ακούσουν.
 
Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός αναδεικνύει την ανάγκη της σταθερότητας και των ισχυρών κυβερνήσεων, σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον, ενώ αυτό που γίνεται όλο και πιο διαυγές είναι το πλαίσιο της «γαλάζιας» στρατηγικής στον πολιτικό μαραθώνιο που ακολουθεί.

Ουσιαστικά, η προεκλογική στρατηγική θα κινηθεί σε δύο επίπεδα:

  • Το πρώτο σχετίζεται με την επικοινωνία του έργου που έχει παραχθεί, σε τομείς, όπως η οικονομία, η μείωση των φορολογικών βαρών, το ψηφιακό κράτος, η εξωτερική πολιτική, η άμυνα, η ασφάλεια και το μεταναστευτικό.
  • Το δεύτερο σχετίζεται με τη σύγκριση για το πού βρισκόταν η χώρα το 2019 και το πού βρίσκεται σήμερα, αλλά και με την ανάλυση του σχεδίου για την περίοδο 2023-2027, με έμφαση στους καλύτερους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την επόμενη ημέρα της δημόσιας υγείας, αλλά και την επόμενη ημέρα του κράτους. Και κλειδί αποτελεί η έννοια της συνέπειας λόγων και έργων, την οποία επικαλείται συχνά ο πρωθυπουργός.

«Αυτό το οποίο προέχει, πρώτα και πάνω απ’ όλα, είναι η σταθερότητα και η αποτελεσματικότητα», σημείωσε, στην ομιλία του στο Κουκάκι ο πρωθυπουργός, που ανακοίνωσε ότι την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα θα την πραγματοποιήσει στο Θησείο, όπως έπραξε και το 2019.

Τσίπρας: Το παραμύθι του πρίγκιπα που νόμιζε ότι εγινε βασιλιάς τελειώνει στις 21 Μαΐου

Με σκωπτικές αναφορές σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το “παραμύθι με καφέ”, όπως ονομάζεται ο χώρος που εγινε η συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το “παραμύθι του πρίγκιπα που νόμιζε ότι εγινε βασιλιάς” τελειώνει στις 21 Μαΐου.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι την τετραετία που πέρασε ζήσαμε ένα παραμύθι με τους συνταξιούχους να μη ξέρουν τι θα κάνουν το μισθό, τις νοικοκυρές να ψωνίζουν δυο και τρεις φορές στο σούπερ μάρκετ. “Όλα καλά πήγαιναν” είπε ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. “Και τι άλλο έλεγε το παραμύθμι του κ. Μητσοτάκη; Καλούς μισθούς και ασφάλεια. Η μεσαία τάξη με κουπόνια, όσο για την ασφάλεια, εδώ στη Νέα Σμύρνη έγινε ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο φως της μέρας“.

Χαρακτήρισε αθλιότητες τα όσα είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και τόνισε η greek mafia διοικεί την υπηρεσία πληροφοριών. Κάλεσε εκ νεου τον πρωθυπουργό σε τηλε-διάλογο να συζητήσουμε για την ουσία και όχι για σπίτια “που δεν ξέρει πόσα έχει“.

ertnews.gr