Πα. Μαρ 29th, 2024

Διεξαγωγή διεθνούς φόρουμ Σπαρτιατικών σπουδών στη Σπάρτη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Φόρουμ Σπαρτιατικών Σπουδών πρόκειται να διεξαχθεί στη Σπάρτη 8 με 11 Ιουνίου 2023. O Δήμος Σπάρτης, το Πανεπιστήμιο του Νότινγκαμ, το Κέντρο Σπαρτιατικών και Πελοποννησιακών Σπουδών, του Πανεπιστημίου του Νότινγκαμ και η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών, ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του Διεθνούς Φόρουμ Σπαρτιατικών Σπουδών.

Ακαδημαϊκοί, ιστορικοί ερευνητές και συγγραφείς, από τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστρία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία και το Πακιστάν, θα βρεθούν, από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου, στην πόλη της Σπάρτης, προκειμένου να συμμετέχουν στο Διεθνές Φόρουμ, που στόχο έχει να φέρει ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες, από τους τομείς της αρχαιολογίας, της αρχαίας ιστορίας, των σπουδών υποδοχής, των συνταγματικών σπουδών και του δημοσίου δικαίου, του μάρκετινγκ και του τουρισμού, σε μια ουσιαστική συζήτηση με τοπικούς φορείς.

Στόχος είναι η χάραξη πολιτικής, ώστε να υποστηριχθεί η στρατηγική του δήμου Σπάρτης, για την εξασφάλιση των μακροπρόθεσμων, πολιτιστικών και τουριστικών οφελών για την πόλη.

Ο διάλογος που θα αναπτυχθεί, τις ημέρες του συνεδρίου, θα επικεντρωθεί σε τρεις κύριους άξονες:

– Σπαρτιατική παράδοση στον 21ο αιώνα.

– Αρχαίο Σπαρτιατικό Σύνταγμα II: Μαθήματα για τη Σύγχρονη Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις.

– Σπάρτη και Λακωνία, Πολιτιστική Κληρονομιά και τον Πράσινο Τουρισμό.

 Οι επίσημες γλώσσες της εκδήλωσης, θα είναι τα αγγλικά και τα ελληνικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία.

Πηγή: ertnews.gr