Σα. Απρ 27th, 2024

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Απέκλεισε το ενδεχόμενο ληστείας η ΕΛ.ΑΣ – Νέες ραγδαίες εξελίξεις

Κοινοποίηση ειδήσεων

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη και πρωταγωνίστησε ακόμα και σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής μετέβη την Πέμπτη στην Αλόννησο, όπου την Τετάρτη τελέστηκε Τρισάγιο στη μνήμη της, προκειμένου να φέρουν στην Αθήνα τον σύζυγό της για να δώσει νέα κατάθεση. Ο 32χρονος άνδρας μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ με ελικόπτερο της αστυνομίας.

Τα τελευταία ευρήματα

Αφορμή για την κίνηση αυτή ήταν το γεγονός πως έχουν προκύψει νέα στοιχεία από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που δίνουν μια εντελώς διαφορετική τροπή στις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε η μητέρα.

Η διαλεύκανση του μυστηρίου είναι θέμα χρόνου από την ΕΛ.ΑΣ και η σύλληψη του δολοφόνου της άτυχης κοπέλας θεωρείται σίγουρη, με το κίνητρο της αποτρόπαιας πράξης να είναι πιθανότατα διαφορετικό απ’ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Τα νέα στοιχεία που έφεραν την ανατροπή

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως έπειτα από μεθοδικές έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και τις τεχνικές αναλύσεις των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, αλλά και εξειδικευμένων τεχνικών σε ψηφιακά και ηλεκτρονικά δεδομένα και καταγραφές, προέκυψαν στοιχεία που δείχνουν άγνωστες κινήσεις πρωταγωνιστών της υπόθεσης μέσα στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, αλλάζοντας ουσιαστικά την εικόνα για όσα είχαν συμβεί τις μοιραίες ώρες κατά τη 11η Μαΐου.

Ψηφιακά ίχνη από κάμερα του σπιτιού και το κινητό του τηλέφωνο του 32χρονου συζύγου της Καραολάιν, ήταν -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- τα στοιχεία που ανέτρεψαν τα δεδομένα στη δολοφονία της 20χρονης Καρολίνας στα Γλυκά Νερά. Τα ίχνη αυτά ανακτήθηκαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ και -όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές- δίνουν ένα διαφορετικό σκηνικό απ’ αυτό που περιέγραψε ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της Καρολάιν.

H δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Το ειδεχθές έγκλημα σημειώθηκε στις 11 Μαϊου. Οι δολοφόνοι σκότωσαν την γυναίκα δίπλα στο 11 μηνών μωρό της και κρέμασαν τον σκύλο της οικογένειας από τα κάγκελα του σπιτιού για να μην γαυγίσει. Στο σημείο της δολοφονίας έσπευσαν και συγγενείς της οικογένειας, με τον παππού και τη γιαγιά του μωρού να παίρνουν αγκαλιά το μωράκι που είχε χάσει μόλις τη μητέρα του.

Οσο οι τρεις κακοποιοί, όπως αποκάλυψε παρά το σοκ του ο 32χρονος σύζυγος της 20χρονης Καρολίνας, είχαν το όπλο στο κεφάλι του μωρού, η 20χρονη μητέρα φώναζε για βοήθεια. Κι αυτό ήταν κάτι που έκανε τους αδίστακτους κακοποιούς να πάρουν ένα μαξιλάρι, να το βάλουν πάνω από το πρόσωπό της και να την πνίξουν. Οι δράστες, μάλιστα, που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, έφτασαν στο σημείο να κρεμάσουν το σκυλί. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην αρχή, την Αστυνομία κατάφερε να ειδοποιήσει ο 32χρονος σύζυγος της άτυχης Καρολίνας, ο οποίος – παρά το γεγονός ότι οι αδίστακτοι κακοποιοί τον είχαν δέσει – έφτασε στο τηλέφωνο από το σημείο που ήταν δεμένος και είπε στους αστυνομικούς για τους κακοποιούς που μπήκαν στο σπίτι. 

Η ιατροδικαστική εξέταση

Τελικά ο θάνατος της άτυχης κοπέλας προήλθε από ασφυξία σύμφωνα με το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής. O θάνατος της άτυχης μητέρας, ειδικότερα, οφείλεται σε «Απόφραξη των αεροφόρων οδών, συνεπεία ασφυξίας». Ο δράστης της δολοφονίας έκλεισε το στόμα της κοπέλας με κομμάτια από ύφασμα, πιέζοντας όμως αφόρητα και σφίγγοντάς της τα χείλη με την παλάμη των χεριών του.

Την ίδια ώρα, με τον αντίχειρα και τον δείκτη ο ληστής της έφραξε και τη μύτη της. Έτσι η κοπέλα δεν μπορούσε να πάρει ανάσα από πουθενά, με αποτέλεσμα να επέλθει ο πλέον βίαιος ασφυκτικός θάνατος. Το πρόσωπο της Καρολίνας έφερε αμυδρά σημάδια αντίστασης που κάμφθηκαν όμως αμέσως απ’ τη δύναμη του δολοφόνου της. 

Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους δράστες του εγκλήματος

Με στόχο την εξιχνίαση του εγκλήματος, με 300.000 ευρώ επικηρύχτηκαν οι δράστες της δολοφονίας, όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Προστασίας του πολίτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό θα δινόταν σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες στην Αστυνομία, οι οποίες θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.

Είχαν βάλει στο στόχαστρο 30 σεσημασμένους

Η λίστα των υπόπτων της ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία κατά την εξέλιξη των επιχειρήσεων, επικεντρώθηκε σε 30 σεσημασμένους κακοποιούς που σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας φέρονται να εμπλέκονται σε τουλάχιστον 12 παρόμοιες υποθέσεις εισβολής σε σπίτια σε περιοχές των Βορείων προαστίων. «Κλειδί» χαρακτηρίστηκε το DNA καθώς στα εγκληματικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ γίνεται έρευνα γενετικού υλικού που βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας. Η αστυνομία πόνταρε σε αυτά για την ταυτοποίηση με σεσημασμένους βαρυποινίτες που είναι καταγεγραμμένοι στη βάση δεδομένων της Ασφάλειας. Από την έρευνα ωστόσο δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο.

Το ύποπτο αυτοκίνητο και η περιγραφή του φερόμενου ως αρχηγού

Το «Τούνελ» στην τελευταία εκπομπή της σεζόν παρουσίασε νέα στοιχεία για τη δολοφονική επίθεση στα Γλυκά Νερά. Με τη βοήθεια ειδικών επεξεργάστηκε τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν το σκούρο, ύποπτο αυτοκίνητο, στο οποίο έχουν εστιάσει και οι Αρχές. Η εικόνα που προέκυψε από την ανάλυση, είναι πραγματικά αποκαλυπτική. Σε αυτή συνέβαλε η προσωπική έρευνα του υποστράτηγου εν αποστρατεία Γιάννη Κατσιαμάκα, που φιλοξενούσε το «Τούνελ». Το ύποπτο όχημα φέρεται να είναι μάρκας BMW Ε36 ή Ε39, με στρογγυλά φανάρια και μικρούς προβολείς. Αυτόν τον τύπο οχήματος συνηθίζουν να χρησιμοποιούν Αλβανοί κακοποιοί στις επιθέσεις τους, όπως ανέφερε ο έμπειρος αξιωματικός.

Η εκπομπή είχε παρουσιάσει από τις πρώτες ημέρες του φονικού, υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή με αυτοκίνητα που κινήθηκαν εκεί τις επίμαχες ώρες. Οι ιδιοκτήτες τους επικοινώνησαν με το «Τούνελ» για να δηλώσουν πως πρόκειται για τα δικά τους οχήματα. Το μόνο αυτοκίνητο που δεν έχει ταυτοποιηθεί, είναι αυτή η σκουρόχρωμη BMW, που κινήθηκε κοντά στη μεζονέτα του φονικού και διέφυγε από τη Λεωφόρο Λαυρίου με κατεύθυνση την Αγία Παρασκευή.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Αρχών μετά την αποκάλυψη στην εκπομπή για τη ληστεία – «καρμπόν» στον φίλο και εκπαιδευτή του πιλότου στα Μέγαρα. Την επόμενη μέρα από την προβολή της εκπομπής, ο εκπαιδευτής κλήθηκε στην Ασφάλεια για κατάθεση. Οι αξιωματικοί εστίασαν στα κοινά στοιχεία των δύο ληστειών σε Γλυκά Νερά και Μέγαρα και στην επαγγελματική σχέση των δύο πιλότων.

Η εκπομπή έφερε στο φως λεπτομέρειες για τον φερόμενο ως αρχηγό της συμμορίας των ληστών, αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη της. Στηρίχθηκε στις περιγραφές που έδωσαν τόσο ο σύζυγος της άτυχης Καρολάιν, όσο και ο εκπαιδευτής του. Στη ληστεία στα Γλυκά Νερά η μάσκα του αρχηγού έπεσε από το πρόσωπό του. Στο Αλεποχώρι Μεγάρων, η σύζυγος του πιλότου και εκπαιδευτή, του την αφαίρεσε και είδε τα χαρακτηριστικά του. Από τις περιγραφές είχε προκύψει η εξής εικόνα:

  • Ύψος: 1.70
  • Στρογγυλό πρόσωπο
  • Μάτια μελιά-μικρά, πιο κοντά στη μύτη
  • Κοντός λαιμός
  • Εύσωμος με φαρδιές πλάτες
  • Γυμνασμένος
  • Κουρεμένο μαλλί
  • Σαρκώδη χείλη
  • Έντονη Μύτη
  • Άνω των 35 χρόνων
  • Φορούσε γάντια και σκούρα ρούχα

ethnos.gr