Πε. Απρ 25th, 2024

Δραστηριότητες της Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Α. Κόρκα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αυτοψία στο μεγάλο οδικό έργο:

«Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα προϋπολογισμού  7.640.000,00€ διενήργησε η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα για το οποίο υπεγράφη η σύμβαση   από  τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκα.

Παρουσία της  ομάδας μελετητών, των επιβλεπόντων υπαλλήλων των  Τεχνικών υπηρεσιών  της ΠΕ Κορινθίας, τον ανάδοχο του έργου και την ομάδα του, παρευρέθηκαν στην εγκατάσταση του εργολάβου για την  ανάλυση σημαντικών σημείων και παρεμβάσεων του αναφερόμενο  οδικού άξονα.

Η κα Κόρκα μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εξόχως τουριστική περιοχή η οποία  ανέμενε δεκαετίες αυτό το οδικό έργο καθώς και οι κάτοικοι από 14 δημοτικά διαμερίσματα  τα οποία θα εξυπηρετούνται με ασφάλεια.

Στην έκθεση «Πελοπόννησος Expo 2022” των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου στην Αργολίδα, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Νίκα  και των Προέδρων των 7 Επιμελητηρίων, παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα καθώς και οι Θεματικοί Αντιπεριφεριάρχες Ανάπτυξης κος Χ. Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης κος Α. Γκιολής και ο Πρόεδρος Ενεργειακής Κοινότητας κ. Γ. Οικονόμου.

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στην συνεχή συνεργασία Περιφέρειας και Επιμελητηρίων και την στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου, με διάθεση 9.5000.000,00€ από ΠΕΠ 2014-2020 αλλά και στο νέο ΠΕΠ 2021-2027 θα διατεθούν 52.000.000,00€

Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα παρευρέθηκε στην έναρξη Πρωταθλήματος των ανδρών του Παμβοχαϊκου ευχόμενη στο πρόεδρο Παναγιώτη Δαληβίγκα, στους αθλητές και τους παράγοντεςγια μια δυνατή και ενεργή χρονιά εφόσον ξεκίνησε και  με νίκη της Ομάδας.

Την ίδια ημέρα η κα Κόρκα συμμετείχε στην Τιμητική Εκδήλωση για τον σπουδαίο προπονητή, συγγραφέα Γιάννη Κόλλια η οποία πραγματοποιήθηκε  στο Στάδιο της Κορίνθου, ένας  φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας, από την Εθνική Ελπίδων 1998και την ομάδα του ΠΑΣ Κόρινθος.

Η κα Κόρκα συνεχάρη τους διοργανωτές, μιλώντας  για τον Κορίνθιο  και διαχρονικό φίλο Γιάννη Κόλλια και για την Εθνική ομάδα η οποία έδωσε Περηφάνεια το 2004 με το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.