Πα. Απρ 19th, 2024

Δρόμος “καρμανιόλα” από Αλμυρή προς Ρυτό και Σοφικό καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Κοινοποίηση ειδήσεων

Επικινδυνότητα και πολλές παγίδες κρύβει ο δρόμος από Αλμυρή προς Ρυτό και Σοφικό εξαιτίας τομής στο οδόστρωμα που δεν έχει αποκατασταθεί μετά από εργασίες της ΔΕΥΑ Κορίνθου.

Ο δρόμος που οδηγεί σε μια από τις ομορφότερες γωνιές της Πελοποννήσου, βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση εδώ και δύο χρόνια. Εχει μετατραπεί σε καρμανιόλα σύμφωνα με τους κατοίκους, που αναγκάζονται να κινούνται καθημερινά αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής. Όπως λένε, η τομή στο οδόστρωμα έχει καλυφθεί ελάχιστα, με απλό χαλίκι.

“Είναι ευτύχημα που δεν μέχρι σήμερα χαθεί ανθρώπινη ζωή ή δεν έχει προκληθεί κάποιο ατύχημα”, λένε οι κάτοικοι της περιοχής. Έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στον Συνήγορο του Πολίτη.

Το αρμόδιο τμήμα, η διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Κορίνθου σε έγγραφο της με ημερομηνία 28-12-20 αναφέρει ότι διενήργησε αυτοψία επί της Επαρχιακής οδού Κορίνθου- Σοφικού –Αγγελοκάστρου μέσω Εξαμιλίων – Ξυλοκέριζας- Αλμυρής- Ρυτού και διαπίστωσε την ύπαρξη τομής στο οδόστρωμα της επαρχιακής οδού στο ρεύμα από Σοφικό προς Ρυτό.

Το τμήμα της τομής του οποίου η επιφάνεια δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως είναι μήκους περίπου 350μ και πλάτους 40-60 εκ. Οι εργασίες που υπολείπονται είναι η τελική στρώση του ασφαλτοτάπητα.

Σύμφωνα με το έγγραφο και δεδομένου ότι η συντήρηση ανήκει στην αρμοδιότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, η ΔΕΥΑΚ θα πρέπει να ενημερώσει στα πλαίσια ποιού έργου έγιναν οι εν λόγω εργασίες καθώς και να προβεί άμεσα στην πλήρη αποκατάσταση του οδοστρώματος της οδού.

Ο Συνήγορος του Πολίτη από την πλευρά του, με έγγραφό του στις 22-2-2021, και αφού διερευνά την υπόθεση μετά από αναφορά πολίτη αναμένει την άμεση αποκατάσταση του επικίνδυνου λόγω στροφών δρόμου.

Μπορεί να είναι εικόνα δρόμος και κείμενο που λέει "REDMI NOTE QUAD CAMERA"