Τρ. Απρ 16th, 2024

Δυο μέρες μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διώρυγα Κορίνθου, έστειλε ανακοίνωση η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Κορινθίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δυο μέρες μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διώρυγα Κορίνθου, θυμήθηκαν να στείλουν ανακοίνωση από την Ν.Ε ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Κορινθίας. Ξυπνήστε σύντροφοι, Κυριακή σήμερα! 

Οι επικοινωνιακές φιέστες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα. Για άλλη μια φορά είδαμε στην Διώρυγα της Κορίνθου τον Πρωθυπουργό μαζί με Κορίνθιους Υφυπουργούς και Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και άλλα γαλάζια αυτοδιοικητικά στελέχη, να πανηγυρίζουν για το τρίμηνο άνοιγμα του Ισθμού, την στιγμή που μια σειρά θεμάτων που αφορούν την ασφάλεια και την προοπτική του έργου μένουν αναπάντητα.

Οι επεμβάσεις που έγιναν αφορούν την προσωρινή αντιμετώπιση της κατάστασης, χωρίς να εκσυγχρονίζουν το Κανάλι και να το προσαρμόζουν στις απαιτήσεις του σήμερα. Οι καλοστημένες φωτογραφίες στα ΜΜΕ, δεν καλύπτουν την ανεπάρκεια της κυβέρνησης. Τα μεγαλύτερα σκάφη πάλι δεν θα μπορούν να κάνουν τον διάπλου του Ισθμού και η γέφυρα των Ισθμίων έχει ακόμα βλάβη. Δεν έγινε καμία κουβέντα για τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις  ασφαλείας και όπως φάνηκε από τις δηλώσεις δεν υπάρχει κανένα στρατηγικό σχέδιο για την ολιστική εκμετάλλευση και ανάδειξη της περιοχής και της περιουσίας της Διώρυγας, αφού όλα τα κυβερνητικά στελέχη έμειναν ακόμα μια φορά στο «ΘΑ».

Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι ο Πρωθυπουργός γνώριζε αυτή τη φορά ότι η Διώρυγα ήταν κλειστή επί 18 μήνες. Μας άφησε όμως άφωνους ότι δεν έγινε καμία αναφορά στο πρόβλημα έλλειψης νερού που αντιμετωπίζουν εδώ και εβδομάδες οι κάτοικοι και οι αγρότες του Ζευγολατιού. Μια σοβαρή κυβέρνηση θα είχε την ευαισθησία να φροντίσει πρώτα για την άμεση επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με έλλειψη βασικών αγαθών και ύστερα να οργανώσει φιέστα με βαρκάδα και φωτογράφηση.

Ο Πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για το πρόβλημα; Οι Κορίνθιοι Υφυπουργοί και Βουλευτές, οι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί και τα στελέχη της ΝΔ τον έχουν ενήμερο για το Ζευγολατιό ή δεν θέλησαν να χαλάσουν το εορταστικό κλίμα με τέτοια ζητήματα ; Ποιες είναι οι ενέργειες της Κυβέρνησης που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για να ξανατρέξει νερό τώρα στις βρύσες των κατοίκων και στα χωράφια των αγροτών στο Ζευγολατιό;