Πα. Μάι 17th, 2024

Δωρεά του εφοπλιστή Λασκαρίδη προς το Πολεμικό Ναυτικό – Υπεγράφη η σχετική σύμβαση

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μία ακόμα απολύτως στοχευμένη και εξαιρετικά χρήσιμη δωρεά της οικογένειας του εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη προς το Πολεμικό μας Ναυτικό υλοποιήθηκε με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΝ, στο πλαίσιο του προγράμματος αντικαταστάσεως των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (Η/Ζ) φρεγατών τύπου “S” (“Standard”), ολλανδικής σχεδιάσεως και κατασκευής, που φέρει την επωνυμία «Κύκνος», υπεγράφη στο ΓΕΝ η σύμβαση για την προμήθεια και την εγκατάσταση τεσσάρων Η/Ζ, κατασκευής των εταιρειών “SOCIETE INTERNATIONALE DES MOTEURS BAUDOUIN” και “LEROY SOMER” σε μία ακόμα φρεγάτα τύπου “S” του Πολεμικού Ναυτικού.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη στο ΓΕΝ από τον Αρχηγό του Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, τον πλοιοκτήτη και μέλος της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) Παναγιώτη Λασκαρίδη, ως χορηγό, τον Αντιπρόεδρο της εταιρείας “BAUDOUIN” Emmanuel Tellier-L’Hernault, ως προμηθευτή, και το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας «Nέα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ» Απόστολο Ντάσιο, ως εγκαταστάτη.

Η τελετή υπογραφής της προαναφερθείσας συμβάσεως πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Ευάγγελου Αποστολάκη και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Πτεράρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο υλοποιήσεως της συμβάσεως η εταιρεία “BAUDOUIN” αναλαμβάνει, να παρέχει στο Π.Ν τέσσερα Η/Ζ για εγκατάσταση σε μία φρεγάτα τύπου “S”, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας αριθμού ανταλλακτικών, εργαλείων και υποστηρίξεως.

Τα εν λόγω Η/Ζ θα εγκατασταθούν από την εταιρεία «Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ», η οποία αναλαμβάνει την υποχρέωση εγκαταστάσεως, καθώς και εκτελέσεως των απαραίτητων σωληνουργικών και ηλεκτρολογικών εργασιών διασυνδέσεως και λειτουργίας.

Επισημαίνεται ότι το σύνολο της δαπάνης προμήθειας και εγκαταστάσεως θα το καλύψει ο εφοπλιστής Παναγιώτης Λασκαρίδης, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που με γενναιόδωρες προσφορές του προς το ΠΝ, σε χρήματα και είδος, έχει συμβάλλει καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία του σε πολύ δύσκολους – από οικονομικής απόψεως – καιρούς γι’ αυτό.

Το όλο έργο προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί εντός 11 μηνών, από την υπογραφή της συμβάσεως με την παράδοση των Η/Ζ, την εγκατάστασή τους επί της φρεγάτας που έχει επιλεγεί και την εν συνεχεία εκτέλεση δοκιμών από αυτήν.

Πηγή: newpost.gr