Τε. Μάι 15th, 2024

Δύο πολύ σημαντικές τηλεδιασκέψεις πραγματοποιήθηκαν την Μ. Πέμπτη για την Κορινθία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δύο πολύ σημαντικές τηλεδιασκέψεις πραγματοποιήθηκαν την Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου που αφορούσαν το νομό Κορινθίας. Συγκεκριμένα στις Τηλεδιασκέψεις συζητήθηκαν η αξιοποίηση της εγκαταλελειμμένης σιδηροδρομικής γραμμής του Ο.Σ.Ε από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι και η αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβε μέρος ο Υφυπουργός κύριος Χρήστος Δήμας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσουκ. Παναγιώτης Ε. Νίκας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, και οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Αναστάσιος Γκιολής, κ. Χάρης Βυτινώτης, και η κα Αθηνά Κόρκα

Οπως ανεφερε σε δημοσίευμα του ο Κορίνθιος Υφυπουργός στην συνάντηση συζητήθηκε η αξιοποίηση της ανενεργής πλέον γραμμής αλλά και όλων των δικτύων του Ο.Σ.Ε που δεν χρησιμοποιούνται. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη Αναπτυξιακή προοπτική που θα αναβαθμίσει σημαντικά ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Κορινθίας.

Επιπλέον, συζητήθηκε με την ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η σημασία της αναβάθμισης του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου στην ορεινή Κορινθία. Αποδεδειγμένα η ερευνητική ομάδα κάνει εξαιρετική δουλειά, καθώς πρόσφατα, μετά από οδηγία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος εντόπισε το στίγμα της πρώτης Ευρωπαϊκής αποστολής στον πλανήτη Ερμή.

Επίσης, συμπλήρωσε την 100η παρατήρηση μιας έκλαμψης λόγω πτώσης μετεωροειδούς στην Σελήνη στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος για το πρόγραμμα NELIOTA με αποστολή την μεσοπρόθεσμη μελέτη των παραγήινων αντικειμένων με «φυσικό εργαστήριο» μελέτης την Σελήνη. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης και ο Διευθυντής του Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών κ. Εμμανουήλ Πλειώνης και ο κ. Σπύρος Βασιλάκος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ).

“Οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους, να τους στηρίζουμε ώστε να συνεχίσουν το πολύ σπουδαίο έργο που συντελούν.” καταλήγει στο τέλος του δημοσίεύματος του ο κύριος Δήμας