Τρ. Μαρ 19th, 2024

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την Αποκατάσταση – Αξιοποίηση του Ειρηνοδικείου Δερβενιού

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνουμε τη χρηματοδότηση ενός ακόμη σημαντικού έργου για τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, το οποίο αφορά στην αποκατάσταση του κτηρίου Ειρηνοδικείου Δερβενίου και την μετασκευή του σε χώρο, ο οποίος θα εξυπηρετεί εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 545.476 ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, με σκοπό την αποκατάσταση και επαναχρησιμοποίηση ενός κτηρίου το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό τοπόσημο της περιοχής. Το κτήριο του Ειρηνοδικείου συνδυάζει νεοκλασικά στοιχεία με στοιχεία τοπικής αρχιτεκτονικής και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορική ταυτότητα του τόπου.

Η ολοκλήρωση του έργου θα αποδώσει στην περιοχή ένα ασφαλές, σύγχρονο, λειτουργικό και ενεργειακά φιλικό κτήριο. Σκοπός μας είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον Δήμο μας και να τονώσει την επισκεψιμότητα του Δερβενίου.

Η διεκδίκηση της αναγκαίας αυτής για τον Δήμο μας χρηματοδότησης, είχε την αμέριστη στήριξη του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας κ.Χρίστου Δήμα, το ενδιαφέρον του οποίου για τα δίκαια αιτήματα του Δήμου μας οδηγεί σε μια εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της περιοχής.