Πα. Απρ 19th, 2024

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 500.000€ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τη «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Υπογράφηκε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου από τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η Απόφαση Ένταξης του έργου «Βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών και ασφαλτοστρώσεις οδών προς γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων», προϋπολογισμού 499.720,00€.

Στο πλαίσιο του έργου επιδιώκεται η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών τμήματος αγροτικής οδού, στην περιοχή Παναγίτσα – Φλάμπουρο της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου – Περαχώρας, μήκους 1.081,00 μέτρων. Το έργο αφορά στη βελτίωση της υφιστάμενης αγροτικής οδού και προβλέπεται: κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (οχετοί απορροής ομβρίων υδάτων, τοιχία αντιστήριξης κ.ά.), εργασίες διαμόρφωσης του οδοστρώματος και ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος της -θα εφαρμοστεί διατομή με οδόστρωμα πλάτους 5,50μ., ερείσματα πλάτους 0,50μ. εκατέρωθεν του οδοστρώματος και τριγωνική χωμάτινη τάφρο στις θέσεις των ορυγμάτων-.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι από το “Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020”.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: “Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση σε αγροτικό δρόμο που εξυπηρετεί καθημερινά σημαντικό αριθμό του αγροτικού πληθυσμού του Δήμου μας. Στόχος είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς και σύγχρονου οδικού δικτύου και η διαρκής βελτίωση της πρόσβασης με ασφάλεια στις εξυπηρετούμενες αγροτικές γαίες και τις κτηνοτροφικές δραστηριότητες των συνδημοτών μας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα ο οποίος στηρίζει έμπρακτα τον Δήμο μας και συμβάλλει με κάθε τρόπο στην προσπάθειά μας προς τον κοινό σκοπό υλοποίησης έργων που αναβαθμίζουν τον τόπο μας και βελτιώνουν την καθημερινότητα των συνδημοτών μας”.