Τρ. Μαρ 19th, 2024

Εκδήλωση-αφιέρωμα στην Ειρήνη Παπά – «Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΡΗΝΗ»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το Σωματείο «Φίλοι Αρχαίας Τενέας», με βασικούς σκοπούς του την ανάδειξη και υποστήριξη της Συστηματικής Αρχαιολογικής Έρευνας στο Χιλιομόδι Κορινθίας, υπό τη Διεύθυνση της Δρ. Αρχαιολόγου, κ. Έλενας Κόρκα, αλλά και τη μελέτη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας, διοργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στην Ειρήνη Παπά.
Η Ειρήνη Παπά, με καταγωγή από το Χιλιομόδι, έχει αναγορευτεί από το 2020 ως επίτιμο μέλος του Σωματείου μας. Ηθοποιός, τραγουδίστρια, σκηνοθέτης και δασκάλα θεατρικής παιδείας, με εκπληκτική παρουσία και εκρηκτική προσωπικότητα, αναγνωρίστηκε διεθνώς και απέσπασε δεκάδες βραβεία.
Το αφιέρωμα στη μεγάλη Ειρήνη Παπά δε φιλοδοξεί να παρουσιάσει το σύνολο του έργου της, αλλά να φωτίσει πτυχές της προσωπικότητάς της, και κυρίως τη σχέση της με το Χιλιομόδι, ενώ, παράλληλα, θα γίνει αναφορά σε σημαντικές πλευρές της καριέρας της. Στηρίζεται σε συνεντεύξεις της ίδιας και
συνεργατών της, σε μαρτυρίες κατοίκων του χωριού και εμπεριέχει αυθεντικό οπτικοακουστικό υλικό.
Η συλλογή, επεξεργασία και παρουσίαση του υλικού έγινε από την κ.
Κωνσταντίνα Δράκου, φιλόλογο, MΑ., και την κ. Παναγιώτα Βουρβοπούλου, πτυχιούχο του Τμ. Ελληνικού Πολιτισμού ΕΑΠ. Την τεχνική επιμέλεια ανέλαβε ο κ. Χρίστος Καλαράς. Και οι τρεις συντελεστές είναι ιδρυτικά μέλη του Σωματείου «Φίλοι Αρχαίας Τενέας».
Η εκδήλωση «Η δική μας Ειρήνη» θα γίνει το Σάββατο, 1 Απριλίου 2023, στις 8.00΄μ.μ., στον Πολυχώρο «Τενέα Γη» (Παναγ. Ροντζιώκος), στο Χιλιομόδι (Επαρχιακή οδός Χιλιομοδίου-Κλένιας).