Τρ. Απρ 16th, 2024

Εκδήλωση στο Ευθύμειο Κέντρο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ευθύμειο Κέντρο.

Διοργανωτής ο σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων, παιδιών και ατόμων με ειδικές ανάγκες ΑμεΑ Κορινθίας.

O υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς δήλωσε.

Σήμερα τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όμως δεν ξεχνούμε πως η προσπάθεια για κοινωνική δικαιοσύνη και άρση των εμποδίων και των περιορισμών πρέπει να είναι καθημερινή.

Επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας παρευρέθηκα σε εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Κορινθίας στο Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου, όπου είχα την τιμή να απευθύνω χαιρετισμό και να υπογραμμίσω ότι είναι ηθική υποχρέωση όλων μας και της Πολιτείας να στηρίζουμε τις περισσότερο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καθώς και να αναφερθώ επιγραμματικά στο έργο που έχει γίνει και θα συνεχίσει να γίνεται για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας, χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς. Στο πλαίσιο αυτού του έργου, μάλιστα, είχα την τιμή προ ημερών να υπογράψω ,ως καθ’ ύλην αρμόδιος, το Εθνικό Σχέδιο Προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ.

Θέλω να συγχαρώ τόσο την απελθούσα διοίκηση για την σπουδαία προσφορά της, όσο και να ευχηθώ στην καινούργια να έχει το πλέον παραγωγικό έργο και στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε δίπλα της.