Σα. Απρ 27th, 2024

Εκδήλωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας για την παραβατικότητα και τη βία ανηλίκων (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Παραβατικότητα – Βία ανηλίκων, Απουσία σεβασμού και ενσυναίσθησης» 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, την οποία και παρακολούθησαν πλήθος μαθητών 

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας διοργάνωσε σήμερα (23.2.2024) στο Άργος, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Παραβατικότητα – Βία ανηλίκων, Απουσία σεβασμού και ενσυναίσθησης».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, Ταξίαρχος Ευάγγελος Πιπέρης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και επεσήμανε ότι η νεανική παραβατικότητα αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο και ταυτόχρονα ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει ως αποτέλεσμα σημαντικό συναισθηματικό κόστος για τα ίδια τα θύματα, αλλά και την κοινωνία, ενώ η αποτελεσματική αντιμετώπισή του καθιστά αναγκαία τη συνεχή και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων. 

Ακολούθησαν εισηγήσεις από:

  • την κα Κωνσταντίνα Κοντογιάννη, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, 
  • τον κ. Βασίλειο Πολύδωρο, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αργολίδας, 
  • τον κ. Παναγιώτη Χουντάλα, Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων & Κοινωνικής Αρωγής Ναυπλίου, 
  • τον Αστυνόμο Α’ Κωνσταντίνο Θάνο, Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ναυπλίου,
  • τον Υπαστυνόμο Β’ Αναστάσιο Μπαβέλα, του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου,
  • την Υπαστυνόμο Β’ Νίκη Πανοπούλου, ψυχολόγο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε μαθητές της Α’ τάξης των Λυκείων των Δήμων Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων. Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η ευαισθητοποίηση και η πληροφόρηση των παρευρισκομένων στο θέμα της παραβατικότητας, καθώς και η ανάλυση των παραγόντων που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη νεανική παραβατικότητα, προσεγγίζοντας το τόσο επιστημονικά όσο και αστυνομικά. 

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι Αρχές και οι τοπικοί φορείς της Περιφέρειας Αργολίδας, αντιπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα της παραβατικότητας ανηλίκων, ενώ θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει παρόμοιες δράσεις που αναδεικνύουν τον ουσιαστικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες.

????????????????????????????????????