Πα. Απρ 26th, 2024

Ελευσίνα: Εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία και την εγκληματικότητα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Θανάσης Κατερινόπουλος: Να δοθεί προτεραιότητα στην πρόληψη.

Ηχηρό μήνυμα κατά της ενδοοικογενειακής βίας και της εγκληματικότητας δόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Ελευσίνας στο Εργατικό Κέντρο της πόλης .

Ομιλητές ήταν ο Θανάσης Κατερινόπουλος ταξίαρχος ε.α ,η Μαρούσια Κυπραίου κοινωνιολόγος -ψυχοθεραπεύτρια και ο Βασίλης Μαστρογιάννης Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου ,Διδάσκων ΕΑΠ .

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος επεσήμανε ότι «Το μεγάλο στοίχημα για την Αστυνομία αλλά και την Πολιτεία παραμένει η εφαρμογή αξιόπιστης και αποτελεσματικής αντιεγκληματικής  πολιτικής που θα ρίχνει το βάρος στην πρόληψη.

Δυστυχώς στη χώρα μας δίνονταν πάντα προτεραιότητα στην καταστολή και όχι στην πρόληψη και η αντεγκληματική πολιτική ΄΄ δεν συνδυάστηκε με εξωποινικά μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα΄΄ που θα έδιναν προτεραιότητα στην ΄΄κοινωνική πρόληψη του εγκλήματος΄΄

Η κ.Κυπραίου τόνισε  πόσο σημαντική είναι η στήριξη της οικογένειας στα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας και ο Μαστρογιάννης ανέδειξε το ρόλο του «παρατηρητή « του αστυνομικού της γειτονιάς δηλαδή που θα βρίσκεται δίπλα στους πολίτες

Οι ερωτήσεις του κοινού -ανάμεσά τους  και νεαρά παιδιά – ανέδειξαν την σοβαρότητα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια αλλά και τους προβληματισμούς και που υπάρχουν κενά όπως για παράδειγμα στην υποστελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών .Όπως αποκαλύφθηκε  μόνο σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της περιοχής έχουν καθημερινά σχεδόν 19 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία .

Το παρών έδωσαν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ.Κώτσηρας  ,ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Αθ.Κοσμόπουλος εκπρόσωποι της Εκκλησίας  και του δήμου .

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος του Star channel Τασούλα Παπανικολάου.